Hlavní obsah

Jste typ ženy, která si umí užít sex na jednu noc? Zjistěte to!

Foto: Profimedia

Ne každý si umí nezávazný sex užítFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex na jednu noc. Někdo s ním nemá žádný problém, jiný ho odmítá. Ale nejspíš není skoro nikdo, kdo by to alespoň jednou nezkusil. A co vy? Jste typ na nezávazné hrátky?

Článek

Nebudeme se nyní bavit o mužích, zaměříme se na ženy. „Některé sice sex na jednu noc pokládají za degradující a necítí se po něm dobře, jiné ho ale vnímají jako posilující a osvobozující. Zvyšuje se počet žen, které se druhý den cítí skvěle, místo aby se styděly,“ říká britská sexpertka Tracey Cox. Jak to máte vy? To záleží na několika faktorech.

Proč?

V prvé řadě je potřeba se zamyslet, proč ženy vůbec k takovému chování mají sklony:

Je to v genech – Vědci z Newyorské univerzity objevili gen (DRD4), který může za to, že někteří lidé mají k takzvanému zážitkovému chování, kdy jim jde v danou chvíli o maximum, i když jen chvilkové. S tímhle genem vás to táhne například k drogám, ale taky k sexu na jednu noc.

Poděkujte matce přírodě – Evoluční vědci tvrdí, že ženy mají mnohem častěji sklony k nezávaznému sexu v době ovulace, kdy mají šanci otěhotnět. Výzkum Brunelské univerzity v Londýně navíc naznačuje, že zatímco muži si rádi užijí bez ohledu na to, jak jejich příležitostná partnerka vypadá, ženy naopak neumí odolat jen ve chvíli, kdy je daný muž vysoce atraktivní. Krásní lidé bývají totiž zdraví a silní, což znamená, že mají nejspíš dobré geny. A proto vám příroda velí se s takovými muži spojit.

Foto: Profimedia

Je dobré se nepouštět do věcí, které vás spíš zraní, než potěšíFoto: Profimedia

Máte široké boky – Podle výzkumu univerzity v Leedsu sexuální historie a potřeby úzce souvisejí s šířkou ženiných boků. Ty se širšími boky si prý nezávazný sex dopřávají častěji. Jedním z možných vysvětlení je, že právě tyhle dámy mívají lepší předpoklady k porodu (i když to samozřejmě neplatí plošně), proto jim příroda velí nebát se otěhotnět.

Kdy si ho užijete?

Příroda vás může tlačit, do čeho chce, přesto to neznamená, že je to to pravé pro vás. Komplikuje to totiž řada věcí (vaše povaha, prostředí, ve kterém žijete, výchova, současný psychický stav a podobně). A na těchto věcech záleží asi nejvíc:

  • Motivace – Základním faktorem toho, zda jste či nejste typ na sexuální úlety, je vaše motivace. Pokud se tím snažíte zahnat pocit osamělosti, chcete si zvýšit sebevědomí, ráno pro divoké noci se nejspíš budete cítit ještě hůř. „Pokud to ale děláte proto, že prostě milujete sex, cítíte, že máte situaci pod kontrolou, vnímáte čistě svou sexualitu a nic víc, může to mít dobrý dopad. Vědci z Newyorské univerzity dokonce tvrdí, že v takovém případě může sex na jednu noc snížit deprese a úzkosti,“ tvrdí Tracey Cox.
  • Sebevědomí– Čím víc jste se sebou spokojené a máte se rády, tím víc si tuhle zkušenost užijete. Pokud jste hromádka mindráků, jen si jejich počet zvýšíte.
Foto: Profimedia

Jen tak si užít a nikdy už toho muže nevidět? Někdy to prostě může být fajnFoto: Profimedia

  • Netoužíte po vážném vztahu – „Možná se to stává ve filmech, ale v reálném životě nezávazný sex láskou na celý život většinou nekončí. Takže pokud po ničem vážném netoužíte a tajně si od toho nic neslibujete, může to být fajn,“ tvrdí Tracey Cox. V opačném případě vás čeká jen zklamání.
  • Povaha – Pokud jste stydlivé, často v rozpacích či nejste moc přesvědčené o svých sexuálních schopnostech, sex s někým, koho milujete a věříte mu, bude pro vás výrazně pohodlnější a příjemnější. Sex s neznámým mužem bude spíš stres, ne požitek.
  • Tajná přání– „Každý má nějakou temnější sexuální stránku, což znamená, že můžete snít o věcech, které ale nepotřebujete nutně dělat s někým, s kým plánujete svůj život. Je snazší něco takového vyzkoušet s někým, koho už nemusíte nikdy potkat,“ vysvětluje Tracey Cox.
  • Pozor na mínění ostatních– Ano, i v jednadvacátém století funguje dvojí metr. Muž, který si užívá nezávazného sexu, je frajer, žena spíš rajda. Pokud na tohle ale kašlete a názory okolí vás neznepokojují, směle do toho.

Prožily jste někdy sex na jednu noc? Jak jste se druhý den cítily?

Reklama

Načítám