Hlavní obsah

Kabáty, boty a kabelky. Jak je sladit dohromady?

Foto: F&F

Jakými botami a kabelkou doladit váš kabátek? Inspirujte se!Foto: F&F

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokukujete po barevném kabátku nebo třeba kožíšku, ale neumíte si představit, co byste k nim nosily za boty? A v jakém odstínu vůbec zvolit kabelku? Inspirovat se můžete tipy stylistky Kristýny.

Článek

První zásada: zapomeňte na pravidlo, že by všechno mělo být do puntíku sladěné do jedné barvy. Kabelka a boty mít stejnou barvu nemusí. Ani odstín kabátku nemusíte opakovat.

Ano, oblečení by mělo ladit, ale stylově.

Nebojte se barev

Fandíte barevným kabátkům, ale vždycky dáte nakonec přednost černé? Osmělte se a hurá na ně. Odvážné buďte i v jejich kombinování – nebojte se k nim zvolit třeba barevnou kabelku. Boty potom nechte v univerzální hnědé nebo černé. „K bledě modrému kabátku se krásně hodí třeba lososová kabelka, boty jsem vzhledem k jemnosti kabátku vybrala hnědé,“ vysvětluje stylistka Kristýna.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Lindex, 1999 Kč), šála (Promod, 699 Kč), boty (F&F, 899 Kč), kožená kabelka (Lindex, 2499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Bílá s kapkou zlata

K bílému kabátu se zlatým lemováním Kristýna zvolila tmavě hnědou kabelku i boty– pokaždé ale v jiném provedení. „Ani v tomto případě se nemusíte držet totožného odstínu,“ říká stylistka. Bílou můžete samozřejmě mixovat téměř s čímkoli, nezapomínejte ale respektovat styl vašeho kabátku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Promod, 3499 Kč), kozačky (Mixer, 1030 Kč), kabelka (Camaieu, 799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Krátký kožíšek

Žíhaný kožíšek stylistka doladila vínovými kotníčkovými botami a černou prošívanou kabelkou s řetízkovým uchem. Do party (a cestou na party :-)) můžete přibrat i černé kožené rukavice. V případě kožíšku si dejte pozor na to, aby celek nevyzněl lacině.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: umělý kožíšek (F&F, 1349 Kč), kožené rukavice (Camaieu, 599 Kč), boty (F&F, 649 Kč), kabelka (F&F, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kabát z umělé kůže

Koženkový kabát s velkým límcem unese ležérnější obuv, stylistka vybrala tmavě hnědou. „Boty jsou zdobené, v hnědé máme i kabát, kabelku bych proto volila už jen jednoduchou a klidně černou,“ vysvětluje stylistka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát z umělé kůže (Promod, 1999 Kč), boty (Promod, 1999 Kč), kabelka (Camaieu, 799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nepřehlédnutelná červená

Když už se uchýlíte k černému (nebo jako v našem případě černobílému) kabátku i botám, odvažte se alespoň při výběru kabelky. Sázkou na jistotu je červená, se kterou vás – obzvlášť v případě velké kabely – nikdo nepřehlédne.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Camaieu, 2399 Kč), boty (Promod, 1999 Kč), kabelka (Camaieu, 849 Kč)Foto: Marie Bartošová

Která kombinace se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Styling: Kristýna Bolková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Načítám