Hlavní obsah
2,9
(410)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Kombinace lehounké jahodové náplně a výrazného kakaového korpusu je přímo božská! Samotná příprava těchto řezů je sice poměrně snadná, ale recept v sobě ukrývá jednu velkou výzvu – zkusit vydržet do druhého dne... Zvládnete to?

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Na korpus
  • 100 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 20 g cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • 80 g másla
Na náplň
  • 600 g čerstvého krémového sýru
  • 6 plátků želatiny
  • 300 g čerstvých jahod
  • 70 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Korpus můžete vyrobit i ze sušenek (návod najdete v receptu na nepečené jahodové řezy s tvarohem a zakysankou), ale domácí korpus vyjde levněji a snáze si pohlídáte, co v něm je.

Foto: Eva Malúšová

Kakaové těsto a jemný jahodovo-vanilkový krém už žádné další složité ingredience nepotřebujíFoto: Eva Malúšová

02.

Všechny ingredience spolu s 1 až 2 lžícemi vody zpracujte na hladké těsto, rukama natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vyložené pečicím papírem, propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený korpus nechte vychladnout.

Foto: Eva Malúšová

Domácí korpus není o nic složitější než ten ze sušenekFoto: Eva Malúšová

03.

Omyté jahody rozmixujte, smíchejte s cukrem a nechte odstát, než se korpus upeče. Poté vmíchejte čerstvý sýr (dala jsem žervé) a vanilku.

Foto: Eva Malúšová

Jahody rozmixujte s cukrem, žervé a vanilkouFoto: Eva Malúšová

04.

Když je korpus vychladlý, želatinu zalijte trochou vody, nechte deset minut nabobtnat a poté za stálého míchání zahřívejte, až se rozpustí.

Foto: Eva Malúšová

Želatinu nechte 10 minut bobtnat v trošce vodyFoto: Eva Malúšová

05.

K želatině vmíchejte dvě lžíce náplně, dobře rozmíchejte a nakonec přidejte vše. Nalijte na připravený korpus a nechte v chladu nejlépe do druhého dne zatuhnout – náplň zpevní a korpus hezky zvláční.

Foto: Eva Malúšová

Krém na korpus nalijte přímo do pekáčkuFoto: Eva Malúšová

06.

Pokud to (stejně jako my...) nevydržíte, počkejte alespoň pár hodin, až krém zatuhne. Ostrým nožem namočeným do horké vody krájejte na řezy.

Foto: Eva Malúšová

Zatuhlé řezy krájejte ostrým nožem namočeným do horké vodyFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Když vydržíte do druhého dne, krém krásně zpevní a kakaové těsto zvláčníFoto: Eva Malúšová

Co bývá první dezert, který si z jahod připravujete? Jsou to jahodové knedlíky, hrnková jogurtová bábovka s jahodami nebo spíš drobenkový koláč s ovesnými vločkami?

Načítám