Hlavní obsah

Nejlepší jahodové recepty? Těchto 12 musíte letos zkusit

Foto: Tatiana Vorona, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Vorona, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně jsou tu! Čerstvé voňavé jahody zrají na zahrádkách a lákají z pultů obchodů, takže zbývá jediné: vybrat, jakou dobrotu z nich připravíte. Abychom vám to trochu usnadnili, sestavili jsme pro vás seznam 12 ověřených jahodových receptů. Kterým začnete?

Článek

Původně byla v plánu jen jahodová top trojka, ale to prostě nešlo! Tolik jahodového dobra by zůstalo skryto před zraky světa... Až jsme nakonec seznam zvětšili na top 12, a i tak to bylo těžké rozhodování. Každopádně se těšte na klasiku, nepečené dezerty i skvostné koláče, v nichž  se vám jahody rozhodně nepřejedí.

Dezert ze 3 surovin: jahodové knedlíky & jahodová pěna

V jednoduchosti je krása! Uvařte si ovocné knedlíky, které se opravdu vždy povedou, nebo si ušlehejte lehounkou pěnu. Do obou receptů můžete použít i jiné sezonní ovoce – a navíc vám stačí pouhé tři suroviny.

Sláva nepečeným řezům: želatinové jahodové řezy

Korpus můžete udělat ze sušenek nebo upéct domácí, ale s nepečenou jahodovou náplní nikdy nešlápnete vedle. Zkuste tyto dvojbarevné tvarohové řezy nebo brownie řezy s čerstvého sýra, oba dezerty jsou skvostné.

Vyšší dívčí: jahodový dort & fraisier

Nepečené dezerty vám nestačí? Pusťte se do mandlového dortu se smetanou nebo slavného piškotového dortu fraisier. Na oba tyto jahodové skvosty pro vás máme recept nafocený hezky krok za krokem, takže nehrozí cukrářské přešlapy.

Klasika je klasika: jahodová bábovka & bublanina

Může být vůbec něco tradičnějšího? Upečte si vláčnou jogurtovou bábovku s jahodami nebo piškotovou bublaninu a dejte tak za pravdu desítkám let poctivého pečení...

Dezerty bez vážení: sladký chlebíček & jahodový koláč s drobenkou

Jestli vás na přesné odměřování ingrediencí moc neužije, hrníčkové moučníky budou vaší žhavou kartou. Gram sem, gram tam, drobenkové vločkové řezy i jogurtový chlebíček vám zaberou jen chvilku a nádherně voní po jahodách.

Jahody na věčné časy! Jahodový džem nebo jahodová marmeláda

Malé legislativní okénko: jako marmeláda by se měla označovat jedině zavařenina s alespoň 20 % citrusů. Ať už ale budete červené pochoutce říkat jahodová zavařenina, džem, nebo právě „zatracovaná“ marmeláda, určitě část letošní úrody zavařte. V zimě k palačinkám jako když ji najdete! Vyzkoušejte klasický jahodový džem i ten ovoněný bezovými květy.

A teď je řada na vás! Prozraďte nám, jaký je ten váš top jahodový recept?

Načítám