Hlavní obsah
3,0
(927)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Čerstvé voňavé jahody nemá smysl mučit dlouhou tepelnou úpravou, raději si z nich připravte lahodné nepečené řezy, které jsou plné tvarohu a smetany. Korpus je ze sušenek a na dochucení krémů stačí jen kapka vanilky a citronu.

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Korpus
  • 360 g kakaových sušenek
  • 125 g másla
První vrstva
  • 500 g tučného tvarohu
  • 100 g cukru krupice
  • 6 plátků želatiny
  • 1 ks citronu
  • 1 špetka soli
Druhá vrstva
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 g čerstvých jahod
  • 180 g zakysané smetany
  • 50 g cukru krupice
  • 6 plátků želatiny
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Článek

Postup

01.

Připravte si všechny suroviny.

Foto: Eva Malúšová

Na krém ani korpus nepotřebujete žádné složité ingredienceFoto: Eva Malúšová

02.

Sušenky rozmixujte, přilijte k nim rozpuštěné máslo a směs rukama pořádně natlačte na dno pekáčku nebo koláčové formy vystlané zmuchlaným pečicím papírem. Dejte do lednice.

Foto: Eva Malúšová

Formu si vyložte pečicím papírem, abyste z ní řezy snadno dostaliFoto: Eva Malúšová

03.

Teď si připravte první vrstvu náplně: želatinu zalijte troškou studené vody tak, aby byla víceméně ponořená, a nechte 10 minut nabobtnat. Poté zahřejte, aby se rozpustila. Tvaroh oslaďte, přidejte špetku soli a šťávu a kůru z citronu.

Foto: Eva Malúšová

Tvaroh osvěžte citronovou šťávou a kůrouFoto: Eva Malúšová

04.

Nakonec vmíchejte i želatinu, kterou jste nejdřív promíchali s asi lžící této tvarohové směsi. Nalijte na korpus a nechte v lednici nebo v mrazáku zatuhnout.

Foto: Eva Malúšová

Krém pak nalijte na sušenkový základ a nechte v chladu zatuhnoutFoto: Eva Malúšová

05.

Želatinu do druhé vrstvy připravte stejně jako v kroku 2. Polovinu jahod rozmixujte, polovinu pokrájejte na kousky. Kysanou smetanu oslaďte, ochuťte vanilkou a smíchejte s ušlehanou šlehačkou a rozmixovanými jahodami.

Foto: Eva Malúšová

Polovinu jahod rozmixujte a polovinu jen pokrájejteFoto: Eva Malúšová

06.

Nakonec vmíchejte želatinu a kousky jahod, nalijte na zatuhlou tvarohovou vrstvu a nechte opět v chladu (nejlépe do druhého dne) zatuhnout.

Foto: Eva Malúšová

Kontrastní jahodová vrstva dodá moučníku na chuti i na barvěFoto: Eva Malúšová

07.

Nožem namočeným do horké vody pak rozkrájejte na kostky.

Foto: Eva Malúšová

Křupavý kakaový korpus, citronový tvarohový krém a jahody se smetanou se krásně doplňujíFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tyhle voňavé řezy chutnají jako úplná esence léta!Foto: Eva Malúšová

Máte tip na jiný nepečený dezert s jahodami? Podělte se o recept!

Načítám