Hlavní obsah

Na prodloužený víkend do Polska: Tipy, kde se ubytovat a kam se podívat pro milovníky přírody

Foto: Zoo Wroclaw

Foto: Zoo Wroclaw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní prázdniny, které čekají na školáky už příští týden, jsou skvělou příležitostí vyrazit za relaxem i výlety na celé čtyři dny v kuse. Pokud ještě nevíte, co s prodlouženým víkendem, zkuste naše tipy v nedalekém Polsku. Najdete zde akvapark, krásnou zoo, lázeňskou promenádu i skalní labyrint.

Článek

Podzimní prázdniny připadají letos na čtvrtek a pátek 26. a 27. října. Pokud si tedy berete dovolenou, abyste s dětmi strávili volné dny, pak je to ideální čas na rodinný prodloužený víkend. Přinášíme vám tipy, kam můžete vyrazit. Tentokrát jsme se podívali k našim sousedům do Polska. Kde se ubytovat? Můžete strávit pár dní v přírodě a zároveň s možností relaxu v bazénu či wellness, kde nechybí ani dětské koutky a herny.

Kudowa Zdrój a skalní bludiště

Lázeňské město Kudowa Zdrój je město pod Národním parkem Stolové hory a leží hned za hranicemi s Českem, kousek od Náchoda. Lázně se zde nacházejí už od 15. století. Ubytovat se můžete například ve čtyřhvězdičkovém hotelu se stejnojmenným názvem, kde doporučujeme využít polopenzi. Výběr snídaní i večeří formou bufetu je vynikající a na své si přijdou i milovníci minidezertů, které tu nesmí po večeři chybět. S dětmi můžete využít vnitřní bazén, vířivku i saunu. S mladšími dětmi budete mít o zábavu postaráno v herním koutku, ty starší snad zabaví pingpongový stůl a stolní fotbálek. Cena za dvoulůžkový pokoj s polopenzí se pohybuje kolem 3500 Kč.

Co v okolí navštívit

Určitě doporučujeme procházku po zdejší kolonádě se zastávkou v krásné kavárně s cukrárnou Café Sissi s vlastní výrobou zákusků a se zastávkou u pramenů. Od kolonády můžete dojít také do městské části Čermná, kde se nachází unikátní kaple se sbírkou lebek a kostí. Určitě by se sem ale neměli vydávat klaustrofobici, kaple je opravdu malá a celkem stísněná.

Naším favoritem je výlet do Stolových hor, kam dojedete z města Kudowa Zdrój za 20 minut autem a můžete se vydat ke skalnímu pískovcovému labyrintu Bludné skály. Pokud si budete chtít ušetřit výšlap do kopce ze spodního parkoviště, je možné dojet autem až přímo ke skalám, ale počítejte s tím, že za vjezd do parku zaplatíte asi 30 zlotých.

Sklářská Poruba a vodopád

Polské město Sklářská Poruba neboli Szklarska Poręba je od českých hranic na severu co by kamenem dohodil. Stačí se přehoupnout přes vršky Harrachova a sjet za hranicemi na polské straně Krkonoš kousek z kopce dolů. Město je plné malebných dřevěných chat a hotelů, které se snaží toho turistům nabídnout co nejvíc. Jedním z nich je pětihvězdičkový hotel Mercure Resort&Spa se stylovými interiéry a parádní wellness zónou, včetně venkovní jacuzzi. Můžete si vybrat pokoj s výhledem do lesa nebo na vrcholky hor, protože těch nabízí okolí dostatek. Je odsud i dobrý výchozí bod třeba na výlet na Sněžku. Cena pro dva za noc se snídaní je od 2663 Kč, děti do tří let zdarma.

Co v okolí navštívit?

Mladší děti určitě nadchne místní Dinopark, který je přímo ve městě, a vstupné mají prckové do 90 cm za 1 zlotý, dospělý pak za 59 zlotých (přehled Dinoparků u nás). Starší děti bude zase bavit lanový park Trollandia, který je rovněž přímo ve Sklářské Porubě, nebo výlet k jednomu z nejvyšších vodopádů v Sudetech s názvem Vodopád Kamieńczyka. Jen se připravte na to, že je zde vstup 12 zlotých na osobu a možná zde nebudete sami.

Vratislav a podmořský svět v zoo

Náš třetí tip zahrnuje polské město Vratislav neboli Wroclaw. Kde se tu ubytovat? Pokud sem jedete hlavně za zvířaty (ještě o nich bude řeč), dopřejte si stylový interiér v Jungle Apartments v blízkosti nádraží i hlavního náměstí, kde se budete cítit opravdu jako v džungli. Nechybí zde originální výzdoba ani kuchyňka, takže můžete ušetřit za jídlo a něco dobrého si připravit. Byt je ideální pro rodinu se dvěma dětmi. Cena za noc pro rodinu začíná na 2424 Kč.

Co v okolí navštívit?

Vratislav rozhodně ocení milovníci velkých zoo. Ta v polské metropoli je jedna z nejmodernějších a nejnavštěvovanějších v Evropě. Za pozornost stojí hlavně obří akvárium s podvodním tunelem, kde budete mít pocit, jako když jste na dně oceánu. Vstup je 70 zlotých na dospělého. Určitě si prohlédněte i centrum města, které je překrásné. A abyste při tom zabavili i děti, můžete jim slíbit jízdu přes řeku Odru lanovkou nebo jim dejte za úkol hledat cestou bronzové sochy trpaslíků, kterých jsou v centru stovky.

Načítám