Hlavní obsah

Kam na víkend: Na bazar slavných nebo do kina na nový film!

Foto: tankist276, Shutterstock.com

Foto: tankist276, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už víte, co s víkendem? I když to na ošklivý sychravý podzimní víkend nevypadá, počasí bude lákat spíše k aktivitám někde pod střechou, kde budete dobře schovaní před kapkami deště i nižšími teplotami, než jste letos na podzim zatím byli zvyklí.

Článek

Teploty o víkendu sice ještě nebudou úplně odpovídat konci října, zato se ale mohou objevit přeháňky a déšť. V sobotu by mělo být přes den 13 až 17 °C, v noci pak teploty klesnou k 8 až 4 °C. Dopoledne by mělo být polojasno a později by se měly přidat přeháňky nebo déšť. V neděli bude oblačno už od rána a na východní části republiky se objeví přeháňky, na západě se bude pomalu vyjasňovat. Teploty oproti sobotě mírně klesnou na 11 až 15 °C. Spíše než trajdat celý den venku bude lepší schovat se třeba někde v muzeu.

Slavný úlovek 

Říká vám něco Sejroška? Ta vtipná youtuberka, která točí ještě vtipnější make-up tutorial videa. A není jediná, na koho se můžete těšit v sobotu v Kafe Pragovka na akci Jůtůb Kelebrity Bazar. Právě ona však založila tuto akci, kde si můžete koupit drogerii nebo kosmetiku za zvýhodněné ceny od více než padesáti známých značek, které jsou partnery akce. Finanční výtěžek jde na podporu spolku Gaudia proti rakovině. Akce začíná ve dvanáct hodin a potrvá do sedmi do večera. Je nutné se ale předem registrovat na stránkách bazaru, akce má omezený počet míst.

Foto: Jůtůb Kelebrity Bazar

Sejroška (druhá žena v přední řadě zleva) je také zakladatelkou Jůtůb Kelebrity BazaruFoto: Jůtůb Kelebrity Bazar

Dýně všude, kam se podíváš

Jaká zelenina k podzimu neodmyslitelně patří? V posledních letech to jsou stále více dýně. A vědí o tom i v Meziměstí na Královéhradecku. V sobotu se tam konají slavnosti spojené s těmito různobarevnými kráskami. Kromě toho, že zde budete moct vychutnat speciální menu a vyzkoušet si sami něco uvařit, děti si budou moct vyrobit vlastní dýňovou dekoraci. Připraven je také pivní speciál a soutěže.

Filmová smršť v Písku

Od čtvrtka do neděle se v Písku koná filmový festival, který vás vtáhne převážně do kinematografie dvacátého století, a to napříč všemi žánry. Kromě filmů, jako jsou třeba Trhák, Dáma na kolejích, se budou promítat také třeba Moulin Rouge nebo Pomáda. Festival ale nebude pouze promítání filmů, samozřejmě bude po celou dobu i doprovodný program, třeba filmová párty v Kulturním domě, kde Michael Foret a Jitka Asterová vystoupí s hity skupiny ABBA. Na závěr festivalu se uskuteční koncert Smyčců Pražského filmového orchestru, který zahraje známé skladby z filmů. Většina promítání se uskuteční v kině Portyč.

Foto: Profimedia.cz

Na filmovém festivalu zazpívá i Jitka Asterová Foto: Profimedia.cz

Divadelní sezona pro děti

Jestli máte doma malé děti, které vydrží sedět chvíli v klidu, a máte nedaleko Plzeň, vezměte je v neděli do divadla. Právě 21. října tu v Rodinném centru Na Schodech začíná Dětská divadelní sezóna a jednou měsíčně se tu odpoledne budou hrát představení. Teď v neděli se od čtyř hodin odpoledne budou hrát Ezopovy bajky. Po představení je pak připravena tematická dílna, takže máte o odpolední program postaráno.

Je libo drama, nebo komedii?

Ať už budete v Praze nebo Brně a budete si chtít vyrazit do kina, zkuste třeba novinku Tina a Vore, která měla premiéru 18. října. Nečekejte ale oddychovku, jde o norsko-švédské drama. Celnice Tina pocítí až podivnou náklonnost k Voremu, který se jí ale zároveň zdá podezřelý. Tina je totiž vyhlášena tím, že má perfektní čich na lidi. Psychologické drama je velice oceňované, stalo se divácky nejoblíbenějším filmem na Filmovém festivalu v Karlových Varech a zároveň získal ocenění i na festivalu v Cannes, kde měl premiéru. Letos se také pustí do boje o Oscary. Jestli je to na vás ale příliš drsné sousto a raději byste něco odlehčeného, vyrazte do kina na českou komedii Po čem muži touží.

Foto: Profimedia.cz

Tina a Vore je psychologické drama, které má u nás premiéru 18. října Foto: Profimedia.cz

Jaké plány na víkend máte vy? 

Reklama

Načítám