Hlavní obsah

To by byl film! Slavní, kteří zažili lásku jako z románu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Příběhy, u kterých se tají dech, dojímají vás a jste z nich naměkko. Takové se v Hollywoodu odehrávají nejen na filmovém plátně, ale i v reálných životech. Všichni tito slavní prožili lásku jako z románu – ovšem ne vždycky se šťastným koncem.

Článek

Romeo a Julie, Paleček a Malenka, Kráska a zvíře. Tyhle milostné příběhy asi všichni znáte. Hollywood ale nabízí mnohem více romancí a některé zůstávají utajeny. Jsou to lásky, které prožívají samotní herci či herečky. Podle nejednoho páru by se daly psát milostné romány. Které jsou ty nejsilnější?

Katharine Hepburn (†96) a Spencer Tracy (†67)

Možná si ji plete s její jmenovkyní Audrey (†63), nicméně Katharine nebyla méně krásná a mužům dokázala plést hlavy stejně dobře. Zejména tedy jednomu konkrétnímu: herci Spenceru Tracymu. Na filmovém plátně tvořili dokonalou dvojici, však také spolu natočili devět snímků. Když se setkali před natáčením prvního, „Nejprve stvořil ženu“ (1942), řekla mu: „Zdá se, že jsem na vás až příliš vysoká.“ Což nakonec rozhodně nebyl během filmování problém a zdá se, že to nevadilo ani v osobním životě – brzy se z nich stal pár nejen ve filmu.

Jenže Spencer Tracy byl ženatý. A rozvádět se nehodlal, měl neslyšícího syna a nechtěl nechat manželku samotnou. Katharine Hepburn na to přistoupila a stala se jeho tajnou milenkou. Tajnou do posledního dechu. Jejich vztah trval 26 let a nikdy spolu nebyli vyfotografováni – natolik si hlídali soukromí. Byť klepům se samozřejmě neubránili. Když Spencer Tracy zemřel, navštívila hvězda jeho ženu. „Myslela jsem, že jste jen nějaká legenda,“ řekla vdova, když jí Hepburn pověděla o jejich vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Katharine Hepburn a Spencer Tracy dokázali držet svůj vztah v tajnosti 26 let Foto: Profimedia.cz

Meryl Streep (69) a Don Gummer (71)

V roce 1976, když jí bylo sedmadvacet, potkala Johna Cazala (†42). Byl o čtrnáct let starší a divákům je znám třeba z kultovního filmu „Kmotr“ (1972) jako Frederico Corleone. Meryl Streep byla hercovým charismatem úplně omámená. Netrvalo to dlouho a pár se zasnoubil. Jenže v roce 1977 John Cazale zjistil, že má rakovinu plic v konečném stadiu, a za necelý rok zemřel. Herečka se o něj starala do poslední chvíle v březnu 1978. Ještě jí řekl „Vše je v pořádku, Meryl,“ zavřel oči a odešel.

O půl roku později už byla vdaná za sochaře Dona Gummera. Skoro to vypadalo, že jí ho Cazale seslal. Po snoubencově smrti nedokázala Meryl vydržet v bytě, kde spolu žili, a její bratr jí nabídl, zda se nechce přechodně nastěhovat do bytu Dona Gummera. Sochař zrovna pobýval na cestách v zahraničí a s novou nájemkyní si začal dopisovat, aby jí pomohl dostat se co nejrychleji ze smutnění. Jenže brzy zjistil, že se do ní zamiloval. Když se vrátil, nabídl herečce, že u něj klidně ještě může zůstat. A ona zůstala – napořád. Ještě v září toho roku se vzali a letos oslaví 40. výročí.

Foto: Profimedia.cz

Meryl Streep osud přivál do cesty Dona Gummera v době, kdy jí bylo nejhůře Foto: Profimedia.cz

Carole Lombard (†33) a Clark Gable (†59)

Velké příběhy rozhodně nemusejí začínat láskou na první pohled. Carole Lombard a Clark Gable se seznámili při natáčení filmu „No Man of Her Own“ (1932) – na rozloučenou Gable daroval herečce pár baletních piškotů se vzkazem „Pro opravdovou primadonu“. Jenže jak víme, mezi láskou a nenávistí bývá tenká hranice.

O čtyři roky později se setkali znovu. Zatímco dříve by o sebe nezavadili ani pohledem, tentokrát přeskočila silná jiskra, okamžitě se do sebe zamilovali a v roce 1939 se vzali. Milovali přírodu a zvířata, tak si koupili v Kalifornii ranč. Nebylo by nic, co by je rozdělilo. Nebo si to alespoň mysleli. V lednu 1942 Carole Lombard zemřela při letecké havárii. Clark Gable se se smrtí své ženy údajně nikdy nesrovnal – jeho největší přání bylo, aby jej jednou pohřbili vedle ní. V roce 1960 se mu to splnilo, ačkoliv byl po tragickém odchodu své milované ještě dvakrát ženatý.

Foto: Profimedia.cz

Carole Lombard a Clark Gable si zprvu nemohli přijít na jméno, pak z toho byla velká láska s tragickým koncem Foto: Profimedia.cz

Matt Damon (47) a Luciana Barroso (42)

Tento příběh by se mohl jmenovat „Jak obyčejná holka ke štěstí přišla“. Luciana Barroso totiž není z branže a se svým nastávajícím, hercem Mattem Damonem, se setkala v baru, kde pracovala. Slavný umělec právě natáčel film „Bratři jak se patří“ (2003) v Miami. Jeho kolegové se večer vydali do baru na pivo a herce přemlouvali, ať jde s nimi. Nechtělo se mu, ale nakonec se nechal přemluvit. A dobře udělal. Jen co vešli do baru, Matt Damon spatřil lásku svého života.

Prý okamžitě věděl, že je to ona. Po vztazích s hereckými kolegyněmi, jako byla Minnie Driver (48) nebo Winona Ryder (46), bylo to, co zažíval s Lucianou, úplně odlišné. V roce 2005 se vzali. Jejich více než patnáctiletý vztah dodnes funguje i díky pravidlu, že bez sebe nikdy nebudou déle než dva týdny v kuse. Což pro herce není zřejmě nic jednoduchého, navíc vychovávají čtyři děti, takže když má Matt Damon delší natáčení mimo domov, musejí je vždy na pár dnů uvolnit ze školy, aby mohly tatínka navštívit. Ale nikdo nikdy netvrdil, že vztahy jsou jednoduché, že.

Foto: Profimedia.cz

Matt Damon potkal Lucianu Barroso v Miami v baru, kde pracovala Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan (65) a Keely Shaye Smith (54)

Věděli jste, že i Pierce Brosnan přišel o milovanou ženu? V roce 1991 zemřela na rakovinu jeho první manželka Cassandra Harris (†43). Zůstaly po ní tři děti, které pak nějakou dobu vychovával herec sám. Po této ztrátě už prý nevěřil, že ještě někdy prožije cit tak silný, jaký choval k zesnulé. Jenže o tři roky později se potkal s televizní reportérkou Keely Shaye Smith. Ta sice šla původně dělat rozhovor s hercem Tedem Dansonem (70), ale nakonec se musela spokojit s budoucím agentem 007.

Později ji pozval na rande, pod hvězdami prý seděli do tří do rána a povídali si. Od té doby se sebe nemohou nabažit. „Kdykoliv jsem pak někam odcestoval, chyběla mi. Tak jsem jí vždycky poslal letenky, abychom mohli být spolu,“ řekl magazínu People a dodal, že jsou pro sebe prostě stvořeni. A jejich zamilovanost je na nich vidět dodnes, i po sedmnáctiletém manželství a více než dvacet let trvajícím vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan a jeho žena Keely vypadají i po více než dvacet let trvajícím vztahu stále zamilovaní jako na začátkuFoto: Profimedia.cz

Jaký je váš nejoblíbenější milostný příběh?

Reklama