Hlavní obsah

Nejlepší filmy podzimu: Co byste měli vidět?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Filmy a podzim jdou dohromady, protože všechny trháky budou vycházet právě teď. A můžete se těšit na comeback hvězd, které jsme neviděly už pěkně dlouho. Těšte se třeba na nádhernou JLo, Dakotu Johnson nebo Jiřího Macháčka.

Článek

Kdy jindy vyrazit do kina než na podzim, kdy začíná být zima a brzy tma. To vás těch pár hodin v kinosále nebude vůbec mrzet, naopak. Tuto sezonu nás v kině láká tolik filmů, jako snad za posledních deset let dohromady, a je o návratu velkých hollywoodských hvězd. Před kameru se vrátila Jennifer Lopez (49), Matthew McConaughey (48), Dakota Johnson (28) nebo Johnny Depp (55). Takže, vezměte si k ruce diář a poznačte si!

Zrodila se hvězda

Od kdy v kinech: 4. 10. 2018

Lady Gaga (32) jako herečka a Bradley Cooper (43) jako rocker. Sice trochu vyžilý a ošoupaný, ale pořád rocker! Film režíroval sám Cooper a jde o jeho režisérský debut. Zároveň jde už o třetí remake stejnojmenného filmu z roku 1937. Zpěvák, jehož sláva pomalu upadá, objeví lásku a talent v Ally, kterou hraje Lady Gaga (móda na Grammy 2018), a kterou byste v roli skoro nepoznaly. Romantika, skvělá hudba a Bradley. Co víc si přát?

Foto: Profimedia.cz

Bradley Cooper a Lady Gaga ve filmu „Zrodila se hvězda“, jde už o třetí remake slavného filmuFoto: Profimedia.cz

Toman

Od kdy v kinech: 4. 10. 2018

Víte, kdo byl Zdeněk Toman? Máte možnost to zjistit v nejnovějším filmu režiséra Ondřeje Trojana (58). Vypráví příběh velmi schopného, rozporuplného, vypočítavého a natolik průbojného člověka, že se mu po  válce povedlo ovlivnit vývoj politiky v Československu. V hlavní roli uvidíte Jiřího Macháčka (52) a děj se odehrává v letech třetí republiky (1945–48). Ukazuje, čeho všeho byl Toman schopný, aby mohl financovat komunistickou stranu, která měla vyhrát volby.

Foto: Profimedia.cz

Co se u nás dělo v prvních letech po válce? Jeden z pohledů na dobu nabízí film „Toman“ s Jiřím Macháčkem v roli manipulátora Zdeňka TomanaFoto: Profimedia.cz

Venom

Od kdy v kinech: 4. 10. 2018

Tom Hardy (41) je zpět. A to nám stačí o tomto filmu vědět, abychom si zamluvily lístky do kina. Pokud vás přece jen zajímá víc, jde o další postavu z komiksů od Marvela. Mimozemská bytost si udělá z Toma Hardyho hostitele a ten díky tomu získá super schopnosti. Pomalu se ho zmocňuje čím dál víc, až se postava novináře Eddieho Brocka (Tom Hardy) začíná vytrácet a stávat se opravdu Venomem. My ti ale věříme, Tome, ty ho porazíš!

Foto: Profimedia.cz

Tom Hardy a Michelle Williams (38), jeho filmová láska, na premiéře filmu „Venom“. Doporučujeme všem, kdo fandí sci-fiFoto: Profimedia.cz

Zlý časy v El Royal

Od kdy v kinech: 11. 10. 2018

Sláva amerického hotelu El Royal, který leží na hranici dvou států, je dávno pryč, ale najednou se v něm sejde sedm zvláštních hostů. Každý z nich skrývá svoje tajemství, ale to největší má samotný hotel. Těšte se na Dakotu Johnson (28) nebo Chrise Hemswortha (35) alias Thora. A nebojte, zase si bude sundávat tričko.

Foto: Profimedia.cz

Dakota Johnson na premiéře filmu se zápletkou plnou tajemství „Zlý časy v El Royal“Foto: Profimedia.cz

Hovory s TGM

Od kdy v kinech: 18. 10. 2018

Ve filmu jsou jen dvě postavy: Karel Čapek, kterého hraje Jan Budař (41), a Tomáš Garrigue Masaryk, kterého hraje Martin Huba (75). Do kin jde snímek symbolicky v den, kdy bylo před sto lety Československo prohlášeno Washingtonskou deklarací za nezávislé. Tento rok navíc uplyne 80 let od smrti Karla Čapka (slavní Češi a jejich manželky). Film vám umožní nahlédnout do myslí dvou velkých osobností i do atmosféry tehdejší doby. To si nenechte ujít!

Foto: Profimedia.cz

Jan Budař (Karel Čapek) a Martin Huba (T. G. Masaryk) v červenci 2018 při představení filmu na festivalu v Karlových VarechFoto: Profimedia.cz

Ticho před bouří

Od kdy v kinech: 18. 10. 2018

Nejlepší zpráva? Matthew McConaughey (48) vypadá zase jako jeho staré já. Propadlé tváře jsou pryč, svaly jsou zpět (další slavní krasavci). I když o pár vrásek víc má. Po jeho boku si zahrála Anne Hathaway (35), která si opět vyzkoušela být blondýnkou. Karen (Anne Hathaway) požádá svého bývalého muže Bakera (Matthew McConaughey), aby zabil jejího nového manžela, protože ji bije.

U tohohle filmu sníte pravděpodobně hodně popcornu, jak to bude napínavé. Režíroval ho totiž Mark Knight, který má na svědomí například seriály Peaky Blinders nebo Taboo s Tomem Hardym v hlavní roli. A navíc budete moci obdivovat krásu Karibského moře a pláží.

Foto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey a Anne Hathaway ve filmu „Ticho před bouří". Ona po něm chce, aby jí zabil manželaFoto: Profimedia.cz

Nebezpečná laskavost

Od kdy v kinech: 20. 10. 2018

Emily, kterou hraje Blake Lively (31), vás dostane svým šarmem, energií a tajemnou aurou. Když náhle beze stopy zmizí její kamarádka Stephanie (Anna Kendrick – 33), začne rozplétat nejedno tajemství své vlastní rodiny. I kdyby se vám podařilo rozluštit zápletku už na začátku, nevadí. Dívat se hodinu a půl na Blake Lively vás bude bavit i tak.

Foto: Profimedia.cz

Na foto zleva: Anna Kendrick a Blake Lively v detektivce „Nebezpečná laskavost“Foto: Profimedia.cz

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Od kdy v kinech: 15. 11. 2018

Johnny Depp (55) jako černokněžník Grindelwald, Jude Law (45) jako Albus Brumbál a Eddie Redmayne (36) jako Mlok Scamander. Všechno, co souvisí s Harry Potterem nás baví, protože jsme se ještě psychicky nesmířily s tím, že poslední díl čarodějnické ságy z Bradavic vyšel už v roce 2011 a další nebude.

Foto: Profimedia.cz

Poznali byste Johnnyho Deppa v novém filmu „Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny“?Foto: Profimedia.cz

Suspiria

Od kdy v kinech: listopad 2018

Ve Spojených státech vychází film začátkem listopadu. U nás sice není naplánovaná premiéra, ale jestliže milujete hororové klasiky (a nejenom je), určitě si na „Suspirii“ počíhejte. Hlavní hvězdou v roli mladé baletky je Dakota Johnson (28), která kvůli tomu musela chodit dva roky na kurzy baletu. Tajemnou učitelku na prestižní baletní škole v Berlíně hraje éterická Tilda Swinton (57). Už jen z traileru nás mrazí…

Foto: Profimedia.cz

Dakota Johnson jako baletka ve filmu Suspiria. Budete se bátFoto: Profimedia.cz

Znovu ve hře

Od kdy v kinech: 6. 12. 2018

Další romantická komedie. Koho občas nepotěšily průšvihy někoho jiného a kdo by se rád nepřesvědčil o tom, že pravá láska existuje (tady je důkaz).  V hlavní roli uvidíte krásnou Jennifer Lopez (49), jakožto schopnou ženu, která se rozhodla pracovní příležitost chytit za pačesy, i když její životopis není založený tak úplně na pravdě.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez ve filmu „Znovu ve hře" hraje velmi podnikavou dívkuFoto: Profimedia.cz

Aquaman

Od kdy v kinech: 13. 12. 2018

Konečně se dozvíme celý příběh superhrdiny z dílny DC Comics. Jasona Momou (39) jako polonahého Aquamana jsme mohly obdivovat už ve filmu „Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti“ (2016). Nemusíme dodávat, že akční podmořská podívaná bude v kině vypadat ještě lépe!

Foto: Profimedia.cz

Jason Momoa jako superhrdina AquamanFoto: Profimedia.cz

Tak co, vybraly jste si? Který to bude? 

Reklama

Načítám