Hlavní obsah
2,5
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Držíte dietu? Přinášíme vám pokrm, který je vhodný pro stravování právě v období diety. Vyzkoušejte karbanátky s mrkví a bramborovým pyré.

15 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 100 g hovězího masa
  • 100 g mrkve
  • 1 ks vejce
  • 200 g brambor
  • 150 g cibule
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1/2 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Namleté maso smíchejte s nahrubo nastrouhanou mrkví. Přidejte na jemno nasekanou cibulku, celé vejce, sůl a pepř. Troubu rozehřejte na 180 °C, na plech dejte pečicí papír, navlhčenými dlaněmi tvarujte karbanátky a pečte asi 50 minut.

02.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kostky a dejte vařit do osolené vody. Když jsou brambory uvařené doměkka, slijte vodu a rozmixujte je tyčovým mixérem. Podávejte společně s karbanátky, posypané pažitkou nebo petrželkou.

Reklama

Související témata:

Načítám