Hlavní obsah

Karmický horoskop na rok 2016: Jakou změnu přináší pro vaše znamení?

Foto: Profimedia

Karmický horoskop na rok 2016 je tu! Co čeká vaše znamení? Zjistěte to během chvíleFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karma říká, že nic v životě se neděje náhodou, všemu jste základní kámen položili sami. Karmický horoskop pro nadcházející rok vám poradí, kam dále směřovat a čemu se raději vyhnout.

Článek

Již zítra, 11. 11., vstoupí lunární uzel Dračí hlava do znamení Panny a jeho opozice, Dračí ocas, do znamení Ryb. Tyto dva body znázorňují příčiny toho, co k vám nyní v životě přichází, jsou stále v pohybu a dávají vám nové a nové šance.

Dračí hlava v Panně znamená lekci v péči o druhé a také sklízení toho, co jste zaseli a poctivou prací vydobyli. Ale jedná se o pracovité znamení, takže vám také připomene, že „pečení holubi nikde nepadají sami do huby“, a hlavně připraví lekci péče o druhé.

Dračí ocas ve znamení Ryb, což je hodně neprobádaná zóna – stejně jako oceán – do vašeho života přináší zastavení na jednom místě a nutnost obrátit se do sebe, do vlastního nitra, kde se budete muset vyrovnat se svými zlozvyky, skoncovat s chaosem a vnést do života řád. Voda, symbol znamení Ryb, neuznává žádné hranice, ale protože si znamení Panny, do kterého vstupuje druhý uzel, potrpí na pečlivý pořádek, patrně se je bude snažit vybudovat.

Kam vás tedy tato dvojice v roce 2016 zanese a na co se máte zaměřit?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani by měli stát nohama na zemi a spíše než srdce zapojit do hry rozum a praktické uvažování, které jim v nadcházejícím období poslouží nejlépe. Držet si odstup od ezoteriky, problémy řešit racionálně, a ne skrze ni. Musí se spolehnout na vlastní schopnosti a dovednosti, které je ale nezradí, pokud si budou věřit. Neměli by se příliš ztrácet ve svých myšlenkách a obavách, protože nic nevyřeší a jen skončí v bludném kruhu. Myslete logicky, tak najdete řešení spíše, zázraky se dějí jen v pohádkách.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Ani Býci by se neměli v nadcházejícím období opírat o srdce a emoce, ale přistupovat ke svému okolí spíše racionálně. Když teď totiž zabloudíte ve vlastním nitru, přinese to na vás jen nejistotu a váhavost, kdy začnete pochybovat sami o sobě a upínat se na smyšlené mediální vzory. Podceňování vlastní osoby vám k ničemu nebude, naopak jen sami sobě podrazíte nohy. Všichni jsme si rovni. Soustřeďte se na vlastní jedinečnost a své silné stránky. Můžete dokázat cokoli, co si usmyslíte, jen když si budete dostatečně věřit.

Foto: Profimedia

Blížencům karmický horoskop radí zvolnit, nechat si čas pro sebeFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Ve vašem životě je důležité srovnat si priority. V současné době se stupňuje tlak vašeho okolí, které po vás chce lepší a lepší výkony v práci, a vy sami tak začínáte podléhat dojmu, že musíte podávat stále lepší a lepší výkon a obětovat své kariéře všechno. Nedělejte to, uschovejte si dostatek času, který budete moci věnovat těm, na kom vám nejvíc záleží – své rodině a blízkým. Vyhraďte si na ně ve svém nabitém programu místo, nebo hořce zakusíte, jak by se vám žilo bez nich a jak důležitá rodina je.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Občas je toho na vás moc a máte tendenci stahovat se do svojí bubliny, kam nepronikne zlý okolní svět a kde si můžete žít ve svém vzdušném zámku. To je ale chyba. Musíte se do světa kolem zapojit, otevřít oči, uši i mysl a cestovat, číst, sledovat zprávy, přijímat všechno, co se kolem děje. Jedině tak neztratíte kontakt s realitou, ať je jakkoli nepříjemná. Musíte žít v tomto světě, který máte k dispozici, a ne ve svém snu. Jen těžko byste se pak vzpamatovávali a dostávali zpět.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Jakási vnitřní síla vás pořád žene do opozice, nutí vás, abyste věcem čelili a stáli v cestě. Někdy je ale důležité svůj život novým věcem otevřít, vpustit je dovnitř a přijmout je za vlastní. A právě tento čas teď nastal. Akceptujte, že se věci mění, ačkoli vás to třeba děsí a cítíte se jako na tenkém ledě. Ale tyto změny, pohyb kupředu, jsou pro vás důležité. Musíte zariskovat a třeba i změnit pohodlné pracovní místo, abyste zachránili své finance i životní jiskru.

Foto: Profimedia

Lvi možná po zralé úvaze změní zaměstnáníFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.)

Vaší přirozeností je tvrdé a kritické jádro, které se nespokojí s ničím menším než s dokonalostí. Nemyslíte to zle, jste stejně tak přísní na jiné jako na sebe, a vlastně tak lidem pomáháte růst. Musíte se však snažit tento zvyk potlačit. Najděte v sobě empatii a soucit, naučte se chválit a vyjadřovat podporu, naučte se odpustit druhým jejich chyby. Jedině tak se můžete nesmazatelně otisknout do jejich životů a vytvořit si s nimi úzké vazby a přátelství, a ne jen chladnou úctu. Tak můžete kromě respektu také získat jejich srdce.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhavost Vah někdy způsobuje, že se vyhýbáte konečnému řešení jakékoli situace, utíkáte a schováváte se za jakoukoli berličku, která je zrovna po ruce a posune ten poslední okamžik finálního rozseknutí zase o kousek dále od vás.

Musíte se naučit čelit problémům a opravdu je řešit, nehledat pomoc v alkoholu a jiných podpůrných prostředcích, ani neprosit o rady u kartářů a vykladačů budoucnosti. Vezměte zodpovědnost skutečně na sebe, jedině tak si nebudete připadat jako oběť osudu či života jako takového.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Ačkoli se navenek tváříte velmi nezávisle a samostatně, v nitru jako všichni ostatní prahnete po lásce a uznání druhých. V nadcházejícím období vám hrozí, že se na této droze, chvále a obdivu, stanete vyloženě závislými až do té míry, že ztratíte sami sebe a stanete se jen tím, čím byste podle vás samých být měli. Nekopírujte ostatní, buďte svoji. Najděte si pozici, jaká vám bude vyhovovat, staňte se zároveň členem týmu i výraznou individualitou, tak se dostanete na výsluní, po kterém toužíte, zdravou a přirozenou cestou.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

V popředí vašeho života stojí rodina, vaši blízcí a drazí. Máte pocit, že pro ně musíte být vždy k dispozici, že jsou středobodem vašeho života a že bez nich nejste nic. Tolik vám na nich záleží, až je svou předimenzovanou láskou dusíte a svazujete přehnanou starostlivostí. Nesmíte ztrácet ze zřetele sami sebe. Naučte znovu sebe – ale i druhé – jak důležitá je soběstačnost a zodpovědnost za svůj vlastní život. Nezanedbávejte se, neobětujte a nežijte život druhých, ten váš za to stojí, tak se o něj neokrádejte a soustřeďte se i na sebe.

Foto: Profimedia

Být často s blízkými je moc fajn, jen pozor na to, aby pro vás nebyli důležitější než vy sami pro sebe. Toto hrozí StřelcůmFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Ačkoli vás všichni mají za silnou osobnost s vlastní hlavou a názorem, v následujícím období pro vás bude těžší řídit se sebou samými, tak nějak vám dojde energie. Nepodřizujte se ale tomu, co říkají a dělají druzí, nepřejímejte pravdy jako neotřesitelné jen proto, že je vám někdo řekl.

Tím sami sebe zastavíte a přestanete růst, vyvíjet se, vůbec přemýšlet. Dostanete se do patové situace, která Kozorohům nesedí. Jste stvořeni k tomu, abyste si prošlapávali vlastní stezku, a ne abyste slepě následovali druhé.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Jste lehkomyslní a přelétaví a nedokážete být na jednom místě dlouhou dobu. Stejně tak si nedokážete užívat to, co jste v životě vytvořili.Važte si všeho, co jste doposud vybudovali, a hlavně se o svůj majetek starejte jako správný hospodář. Vymýšlet totiž budete změny, které vám v důsledku zkomplikují život.

Pokud budete násilně a spontánně zasahovat do přírody, například zlikvidujete na pozemku starý strom, který pamatuje již vaše předky, slíznete za to pokutu, a následně se vám začne lepit smůla na paty, jako kdyby nad vámi už nikdo nedržel ochrannou ruku. Přemýšlejte dřív, než konáte.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Vaše obětavost nezná mezí a sami na sebe často nedbáte, své potřeby řešíte až jako úplně poslední. Na následující období to ale nebude správná cesta. Musíte se naučit být tak trochu sobec a zaměřit se na sebe, ne na lidi kolem. Neznamená to opustit své drahé, vykašlat se na rodinu a přátele. Ale nedávejte jim všechno, nepřivazujte je k sobě ani sebe k nim.

Takový vztah není zdravý a vy musíte vystavět hranice dříve, než to bude nemožné. Vytvořte si svůj osobní prostor a naučte se plnit si také svoje vlastní sny.

Souhlasíte s tím, co říká váš karmický horoskop?

Reklama

Související témata:

Načítám