Hlavní obsah

Kateřina shodila 16 kilo za 4 měsíce. Zdravě!

Foto: Greta Blumajerová

Kateřině hubnutí nabilo energii. Jídelníček jí totiž sedl úplně na míru, takže žádné trápení se nekonaloFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za čtyři měsíce se Kateřině (38 let) podařilo shodit 16 kilo. Stačilo pár malých změn v jídelníčku a prý to šlo samo. Jak přesně a co jí nejvíce pomohlo? Přečtěte si její vyprávění!

Článek

K rozhodnutí začít skutečně něco dělat, a nejen mluvit o snaze zhubnout, došla Kateřina postupně. Jak říká, až se čas navršil. „Viděla jsem u kamarádky, jak chodí k odborníkovi, a celý rok sledovala, jak se jí daří,“ začíná vyprávět Kateřina.

„V té době jsem se začala sama také snažit a roční úsilí mi přineslo osm kilo dolů. Jenže to bylo málo, pořád jsem při výšce 160 cm vážila 80 kilo,“ popisuje čtenářka. Nakonec dospěla k tomu, že potřebuje někoho, kdo jí poradí, co dál. Obrátila se tedy na dietní poradkyni Ladou Noskovou. A výsledek? Vidíte na fotkách!

Jindy a jinak

Co tedy odbornice zjistila, že dělá Kateřina za chyby? „Nejedla jsem špatně, naopak zdravě, ale v nesprávnou dobu a nepravidelně,“ začíná vyjmenovávat Kateřina. A dodává, že ani složení, tedy množství bílkovin, tuků a sacharidů neměla během dne rozložené tak, aby to vyhovovalo přesně jejímu tělu.

Foto: Archiv čtenářky

Vcelku velký rozdíl, co myslíte?Foto: Archiv čtenářky

Proto dostala vypracovaný jídelníček s příjmem energie za den 6000 kJ. Opustit tedy musela například pečivo k večeři, sladkosti po obědě a jedení, kdy se jí zamane. „Vstávám v 6 hodin a první jídlo jsem měla v 9.30,“ uvádí příklad Katka s tím, že nyní snídá do hodiny po probuzení. K inspiraci dostala spoustu receptů i tipů, kde co nakupovat.

Foto: Greta Blumajerová

Katce se focení s námi líbilo, i když byla zpočátku lehce nervózníFoto: Greta Blumajerová

Žádné krize nebyly

Bylo v novém režimu něco, na co si Kateřina nedokázala zvyknout? „Bude to znít jako klišé, ale mně opravdu od začátku jídelníček naprosto sedl. Cítila jsem se hned v prvních dnech dobře. Neměla jsem hlad, nebraly mě žádné výkyvy nebo chutě na sladké,“ doplňuje Kateřina.

Foto: Greta Blumajerová

Ranec kil dole, a je z ní úplně jiná žena, o dost mladší, viďte?Foto: Greta Blumajerová

Co však začala dělat nově, bylo vaření si jídla a připravování si teplých večeří. Žádné odbývání se houskou se sýrem, ale většinou teplá zelenina s masem, polévky, zapečená zelenina… Když ale někdy třeba nestíhá (i během dne), k ruce má proteinové tyčinky či koktejly místo jídla. To prý využívá opravdu, jen když není zbytí.

Foto: Greta Blumajerová

Mávnutím kouzelného proutku zhubnutí neproběhlo, ale zvládnout se prý dalo bez problémůFoto: Greta Blumajerová

Šlo to jedno s druhým

Kromě změněného jídelníčku si Katka přibrala na pomoc také pohyb. „Zní to sice banálně, ale začala jsem všude chodit pěšky,“ uvádí čtenářka. Kromě toho navštěvovala a navštěvuje třikrát týdně lekce p-classu, cvičení na velkých míčích a posilování zvané břišní pekáč. Ráda má i plavání.

Foto: Greta Blumajerová

Sama dokázala osm kilo, dalších 16 kilogramů jí pomohla dát dolů dietoložkaFoto: Greta Blumajerová

Kvůli jejím aktivitám se jí prý také stalo, že měla během hubnoucího programu několik dní hlad. Nevěděla, čím to je. „Dozvěděla jsem se, že když cvičím, je chybou nemít v jídle k večeři sacharidy. Proto jsme je tam na dny, kdy se hýbu i v tělocvičně, přidaly, a bylo po problému,“ doplňuje Kateřina.

Foto: Greta Blumajerová

Už i velikost 40 začíná být Kateřině velká, sluší jí to ale mocFoto: Greta Blumajerová

Teď to udržet dole

Kateřina se momentálně snaží svá shozená kila udržet. „Pochopitelně se cítím skvěle, mít o tolik lehčí tělo je výrazně znát. Zvládnout se to rozhodně dá. Chce to jen začít," vzkazuje Kateřina.

Co vy na to?

Reklama

Načítám