Hlavní obsah

Katka zhubla 25 kilo. A přitom miluje sladké pečení!

Foto: Eva Malúšová

Katce změna životního stylu náramně prospělaFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho dne si Katka řekla, že přestane kouřit. Možná by to i udělala, kdyby si zároveň nestoupla na váhu. Potom, co číselník ukázal skoro 93 kilo, měla jasno. Musí začít řešit úplně jiný problém.

Článek

S kily navíc Katka bojovala už od dětských let. Do krizového stadia se ale dostala před dvěma roky, ve svých čtyřiadvaceti letech. Váha se jí v té době vyšplhala na 93 kilo, což při její výšce 167 centimetrů bylo alarmující. Nejproblémovějšími partiemi pro ni byly břicho a prsa.

Z plánované cigaretové odvykačky se Katka ze dne na den rozhodla k úplně jiné životní změně. Poprvé v životě se pustí do pořádné práce na své figuře. A jak je na fotkách „před a po“ vidět, absolvovala ji s velkým úspěchem.

Co Katka dělala špatně?

Řada žen se s Katčiným případem možná ztotožní. Nešlo u ní totiž o to, že by neměla dostatek odhodlání, vnitřní síly a disciplíny k tomu, aby přistoupila ke změně životosprávy, ale nevěděla, jak na to. „Zkoušela jsem omezit jídlo a více cvičit, ale moc mě to nebavilo, a hlavně jsem neviděla výsledky. Kamarádka mi proto dala kontakt na svoji nutriční specialistku, od které jsem si nechala poradit,“ říká Katka.

Foto: Archiv čtenářky

Katka v době, kdy vážila přes devadesát kiloFoto: Archiv čtenářky

Změnu životního stylu zvládla na jedničku

Poradkyně Katku seznámila se základními pravidly zdravé výživy, která, jak Katka sama říká, neměla ani nemá problém dodržovat. „Nový stravovací režim mi od začátku perfektně seděl a ráda v něm pokračuju dál,“ potvrzuje.

Foto: Eva Malúšová

Bříško má Katka teď plochéFoto: Eva Malúšová

Z jídelníčku vypustila bílou mouku a produkty z ní jako pečivo či těstoviny, potraviny obsahující nadbytek cukru a soli, především polotovary, nevhodné typy tuků například ve formě uzenin. Naopak zařadila více bílkovin (ryby, kuřecí či krůtí maso), komplexních sacharidů ze správných obilovin a určitých druhů ovoce, zdravých tuků (třeba olivový olej nebo semínka) a samozřejmě zeleniny.

Foto: Eva Malúšová

Focení si vyloženě užívalaFoto: Eva Malúšová

K dispozici pak Katka nedostala striktně předepsaný jídelníček, ale spíše jakýsi mustr s tipy na snídaně, obědy, večeře i svačiny, podle nějž si svůj stravovací plán sestavovala sama.

„U Kateřiny bylo důležité, že hned od začátku spolupracovala a pochopila, že je nutné dodržovat stanovená pravidla. Věnovala čas novým potravinám, které neznala, a naučila se je za krátkou dobu vařit,“ uvádí nutriční specialistka Pavla Picková ze Světa Zdraví Siluet, která s Katkou na změně její životosprávy spolupracovala.

Foto: Eva Malúšová

Z Katky se stala krásná elegantní dámaFoto: Eva Malúšová

Sladkosti miluje pořád. Ale ty zdravé

Čeho se Katka nechtěla a ani do budoucna nechce vzdát, je sladké. „Mou slabostí byla čokoláda a další sladká jídla. Teď jím čokoládu pořád, ale jen ty, které mají 80 procent kakaa, případně výrobky z karobu,“ popisuje Katka.

Foto: Eva Malúšová

Po zhubnutí si nechala změnit i účesFoto: Eva Malúšová

Co ale Katku vyloženě nadchlo, bylo zdravé pečení. „Dříve jsem také pekla, ale rozhodně ne tak často. Mnohem víc mě baví péct ze zdravých surovin. Nejraději peču z ovesných vloček a nebo z pohankové mouky,“ říká nadšeně Katka.

Foto: Eva Malúšová

V novém těle se Katka cítí o moc lépeFoto: Eva Malúšová

Jak se vám Katčina proměna líbí?

Reklama

Načítám