Hlavní obsah

Kdo v posteli nejvíc řádí? Milenci i milenky s kily navíc!

Foto: Profimedia

Vědci zjistili šokující věc: kila navíc sexu nevadí! :-)Foto: Profimedia

Reklama

Nadváha? Zabiják intimního života, varují někteří. Dobrá zpráva? Zase tak horké to nebude. Kdo si dá smažený sýr a zapije ho kokakolovým nápojem, v ložnici to roztočí stejně jako ti ostatní! Jak to?

Článek

Nikdo neříká, že nadváha je zdravá. Slovenský urolog a sexuolog Ivan Kubiš na svých stránkách dokonce varuje, že se obezita stává globální epidemií všech věkových kategorií. Každý čtvrtý muž i žena má 10 kilo navíc, s čímž souvisí potíže s erekcí, leckdy i narušené sebevědomí nebo snížená touha. Budiž, ale…

Tahle smutná fakta se v dohledné době asi příliš nezmění, nicméně když přijde na uspokojení jedné ze základních lidských potřeb, špíčky si vždycky najdou někoho, kdo je poplácá… Vlastně, hubeňouři jsou na tom, aspoň co se týče sexu, hůř, což vyvrací dosud známé studie o škodlivosti nadváhy na milostný život! Kde se tahle informace vzala?

Jak si kdo ustele…

Vědci z americké univerzity Chapman sesbírali data od 60 058 heterosexuálních lidí s průměrným věkem 37 let, vypočítali jejich BMI (index tělesné hmotnosti, který stanoví podváhu, normální tělesnou váhu a nadváhu) a porovnali ho se sexuální aktivitou. A teď, světe, div se.

Foto: Profimedia

Baculatější ženy si sexu užívají výrazně víc než vychrtlice. Ty působí podvědomě na muže nemocným dojmemFoto: Profimedia

Láska XXL? Vášnivá!

„Muži s normální váhou, a zejména nadváhou hlásí nejvíc sexuálních partnerů. Co se týče podváhy, ta z experimentu vzešla nejhůř. Pánové, kteří ji mají, vykazují nejmenší počet sexuálních partnerů,“ uvedl hlavní autor studie David Frederick pro odborný magazín Evolutionary Psychology s tím, že u žen byly výsledky totožné. (Průměrně osm sexuálních partnerů pro plnější tvary, což je v porovnání s pouhými pěti u hubených, někdy až podvyživených žen, rozdíl.) A proč vlastně dámy bez křivek nemají sex?

Když je štíhlost na škodu?

„Existuje mnoho možností, proč ženy s podváhou mají málo milenců. Nejsou spokojené se svojí hmotností, trpí anorexií, a tudíž nemají motivaci ukazovat svá těla, nebo trpí nějakým onemocněním, které jim brání v pohlavním styku,“ dál uvedl výzkumník a poznamenal, že existuje i určitá souvislost mezi bujarým sexuálním životem a tělesnou výškou.

Velmi malé ženy rovná se méně sexu, vyšší ženy se milují častěji. Shodou okolností to platí i u mužů. Jen ti malí totiž mohou říct, že milostnému životu moc nedají. Obecně vzato, mezi nejhorší kombinace tak logicky patří velmi malý vzrůst a abnormální štíhlost. (Co by nám k tomu asi řekla Nicole Richie, adoptivní dcera zpěváka a skladatele Lionela Richieho, která má BMI 17, tedy podváhu, a necelých 154 centimetrů?)

Buď jak buď, vědci ze zmíněné univerzity to okomentovali tak, že jakkoli to může být překvapující, lékařsky klasifikovaná nadváha nemusí nutně znamenat sociální separaci nebo špatné vnímání vlastního těla. Ovšem horší už to může být v souvislosti se zdravotním stavem.

Foto: Profimedia

Ženské tvary muže baví. Vysoká nadváha ale může vést ke zdravotním komplikacímFoto: Profimedia

Negativa „měkkých křivek“

Navzdory těmto optimistickým zprávám však pořád platí, že obezita je spojována se sexuálními komplikacemi u obou pohlaví. Americká soukromá univerzita Duke sídlící v Severní Karolíně uvádí, že 30 procent lidí s nadváhou hlásí potíže se sexuální touhou či výkonem.

Čím víc tělesného tuku, tím vyšší úroveň chemické látky známé jako SHBG (sex hormone-binding globulin), která se váže na pohlavní hormony testosteron a estrogen. Ty pak nejsou k dispozici pro jiné, příjemnější věci. Dochází třeba ke snížení touhy na milování. A recept na zlepšení stavu? Vědci uvádějí, že již ztráta čtyř a půl kil tuku může testosteron uvolnit, což vede ke zkvalitnění milostného života.

A jak nadváhu vnímáte vy? Myslíte, že v posteli patří k překážkám?

Reklama

Načítám