Hlavní obsah

Kdy hubnout, uklízet nebo počít miminko? Fáze Luny vám napoví!

Foto: Thinkstock

Fáze Luny umí doslova zázraky. Buďte úspěšné na poli lásky, práce a rodiny i vyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stojíte o lásku, úspěch v práci, příval energie či snížení váhy? To všechno vám může přičarovat Luna. Jakým rituálům nahrávají jednotlivé fáze měsíce?

Článek

Luna je magické těleso, které prosvětluje temnotu noci. Odjakživa byla spojována s ženským elementem, právě ženy při jejím svitu vždy prováděly magické rituály. Přečtěte si o tom, kdy kouzlit na prosperitu či početí a kdy se nejlépe začínají nové projekty. A pozor, měsíc právě vstoupil do první čtvrti, úplněk bude 10. srpna.

Novoluní

Chvíle naprosté temnoty, kdy je Luna skryta. Nazýváme ho též panenským měsícem. Síla novoluní je čerstvá a neklidná. Zmítají vámi nové touhy a přání, energie, kterou je nejlepší investovat do nových projektů.

Pokud chcete dosáhnout něčeho, co jste dlouho odkládali, připravte si kus papíru, propisku, červenou obálku a červenou svíčku. V klidu se usaďte, do detailů si představte váš cíl. Poté ho pomocí několika klíčových slov zapište na papír, vložte do obálky. Červená barva je aktivní, ponese vaše přání vpřed. Zapalte svíčku a až trochu roztaje, několika kapkami obálku zapečeťte. Tu noc ji nechte pod polštářem. Druhý den obálku spalte v oné svíčce, soustřeďte se na výsledek. Věci se dají do pohybu.

Novoluní je ideální k meditacím, kdy přijdou nejlepší nápady. Tvořivou atmosféru nových projektů podpořte pálením vonných svíček a olejů se svěžím aroma. Nejvhodnější doba pro očistu organismu, které můžete napomoci jednodenním půstem, detoxikační kúrou nebo si alespoň zajít do sauny.

Foto: Thinkstock

Novoluní využijte k novým nápadům...Foto: Thinkstock

Přibývající měsíc

Doba naděje, rovnováhy a motivace. Když je Luna ve tvaru D, začíná se kumulovat energie. Ideální čas k regeneraci a výživě organismu, kdy je třeba se rozmazlovat a hýčkat třeba na masáži nebo v kosmetickém salonu. S Lunou může růst i váha, což je důležité pro ty, co chtějí nabrat svalovou hmotu – nebo jen obyčejně trochu přibrat. Jde o období plodnosti, kdy je nejsnadnější počít miminko.

Nejlépe je vykonávat rituály zcela pozitivní, například právě na početí dítěte. K tomu potřebujete růžovou a zelenou svíčku, kousek papíru, propisku, vyfouknuté slepičí vajíčko a mandlový olej. Obě svíčky zapalte, papír rozpulte a napište jméno pro holčičku a pro chlapečka. Papírky stočte nebo přeložte, dírkou protáhněte do skořápky. Soustřeďte se na svůj cíl, početí, vajíčko chvilku držte nad plameny a dobře uschovejte.

Foto: Thinkstock

Když měsíc přibývá, je to ideální čas k návštěvě kosmetického salonuFoto: Thinkstock

Úplněk

Při úplňku citlivější jedinci vnímají neklid a nervozitu. Ve vzduchu jiskří příliš mnoho energie. Přináší touhu zažívat něco nového, speciálního. Napětí investujte do nového koníčku, tance, malování, tvoření. Během úplňku jsou kouzla velmi silná, ale nestálá, doporučuje se provádět rituály až den po něm, kdy jsou nejvhodnější ty léčivé.

Jednoduché je vytvořit léčivou magickou vodu na vzpružení organismu. Ve vodě svařte šalvěj a mátu, když nápoj vystydne, ponořte do sklenice s ním na noc křišťál a růženín. Druhý den vodu vypijte, energie vám vydrží na několik dní.

Ubývající měsíc

Doba přehodnocování vašich životů, vztahů, rozhodnutí. Ideální čas na hubnutí nebo zbavování se zlozvyků, pro úklid v životě i v domácnosti. Dochází k uklidnění a smíření, nejsnáze se vyrovnáváte s porážkou. Bolest je utlumena, vše se lépe hojí.

Pokud chcete snížit váhu o nějaké to kilo, připravte si svíčku s vůní máty, sklenici s vodou, kopřivu, kontryhel a březové listí. Svíčku zapalte, vdechujte vůni a představujte si sami sebe o něco lehčí. Do sklenice vhoďte připravené rostliny a postavte na parapet. Druhý den nápoj přeceďte a zastudena vypijte.

A k čemu využijete Lunu vy?

Reklama

Načítám