Hlavní obsah
4,1
(13)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete čerstvé ovoce, a ačkoli preferujete tuzemskou produkci, nechcete celý rok jíst jen jablka? Nevěste hlavu, právě teď je totiž ta nejlepší doba na to, dopřát si tropické ovoce! Co takhle kiwi řezy?

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 22 × 22 cm
Těsto
  • 3 ks vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 170 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
Krém
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 130 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 6 ks kiwi
  • 4 plátky želatiny
Článek

Postup

01.

Troubu vyhřejte na 180 °C. Vajíčka s cukrem vyšlehejte elektrickým šlehačem do běla, přidejte mouku a špetku soli a rozetřete v tenké vrstvě do vyššího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova, nechte chvilku vychladnout a poté vyklopte.

02.

Želatinu namočte do trošky vody a nechte 10 minut nabobtnat.

03.

Tvaroh prošlehejte se smetanou, cukrem a vanilkou a dvě kiwi rozmixujte. Třetinu tvarohu smíchejte s rozmixovaným ovocem, želatinu zahřejte do rozpuštění a polovinu ji zašlehejte ke kiwi tvarohu, polovinu k čistému tvarohu. Piškot vraťte do pekáčku, který jste opět vyložili pečicím papírem, přelijte nejprve tvarohovou směsí a poté kiwi tvarohem. Nechte v lednici alespoň 3 hodiny zatuhnout a před podáváním ozdobte plátky zbylého kiwi.

Tip

Pro pravidelné vrstvy koláče rozpusťte nejprve jen polovinu želatiny, vmíchejte ji do tvarohové části, nechte zatuhnout, a až poté přes ni přelijte kiwi tvaroh s dalšími dvěma plátky.

Proč jíst právě kiwi se dovíte v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám