Hlavní obsah

Klára a její modely: Co si mám vzít na sebe?!

Foto: Jakub Jurdič

Už je to tu zas! Co si vzít na sebe?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Ahoj holky, já jsem Klára a přicházím se svým novým sloupkem o módě. Aby bylo jasno, rozhodně jsem si nikdy nemyslela, že jsem nějakej expert na módu. Ale baví mě se oblíknout a cejtit se v tom dobře.

Článek

Vždycky mě bavilo oblíkat panenky, baví mě prolistovat módní časopis, a když kolem mě projde někdo hezky oblečenej a má šmrnc, otočím se. Jestli jste na tom podobně, tak se dost těším, že s váma budu svoje módní postřehy sdílet.

Jako dítě jsem měla šatník věcí šitých z Burdy, neminulo mě ani hippie období a jednu dobu jsem snad nosila jen červenou... Myslím, že si každej prošel spoustou „módních“ období a při pohledu na starý fotky si klepeme na čelo, jak jsme si mohly právě TOHLE někdy vzít na sebe. Čím jsme starší, tím víc se náš šatník ustáluje, a vlastně už máme poměrně představu o tom, co nám sluší a co ne. Nicméně i přes to, a taky přes fakt, že si nemůžu stěžovat na nedostatek věcí ve skříni (jsem kramář), mě často dostihne ta nepříjemná situace. NEVÍM, CO SI MÁM VZÍT NA SEBE!

Foto: Archiv Kláry

Burda, model z dětstvíFoto: Archiv Kláry

(Pokud jste ve volbě modelu rozhodné a máte vždy jasno, co si oblíknete, tak máte můj VELKEJ obdiv, protože žádná z mých kamarádek tohle neumí).

Základ nerozhodnosti při oblíkání je mít tolerantního manžela. Jinak bych už tady dávno neseděla a nepsala tenhle článek. Mému vypravování se kamkoli předchází řešení „co si mám vzít na sebe“, a já být svým manželem, nedávám to. Probíhá to tak, že za ním běhám v různých modelech a ptám se: „Je to dobrý?“ a když řekne: „Jo, děsně ti to sluší“, tak já se jdu převlíknout... NESMYSL č. 1 ! Tohle se opakuje ještě několikrát, a pak odcházím v tom, co jsem na sobě měla jako první, a dost často s takovou nejistotou, jestli je to opravdu TO ono.

Foto: Archiv Kláry

Je skvělý mít věci ve skříni srovnaný, ale zatím to moc nedávám :-)Foto: Archiv Kláry

Snažím se pak přijít na to, jak je možný, že jsem nemohla nic vybrat a většinou dojdu k závěru, že si zřejmě musím koupit něco novýho, protože to, že jsem nevěděla, co na sebe, URČITĚ pramení z toho, že nemám NIC ve skříni. NESMYSL č. 2! A i přes to, že to rozhodně není pravda, beru to jako jasnou věc.

Tak tedy vyrazím do města nakoupit něco hezkýho na sebe, osvěžit šatník, že se budu cítit líp. Udělám si jasnou představu o tom, co si pořídím, abych nekupovala nesmysly. Ve finále mojí jasný představě nic neodpovídá a dojdu domů s několika věcmi, který jsou hodně podobný tomu, co už ve skříni mám. (Předpokládám – doufám –, že se vám to stává taky, nerada bych v tom byla sama).

Foto: Archiv Kláry

Tady se chystám ven jáFoto: Archiv Kláry

Tak jsem o tom začala přemýšlet, protože když vyrazíte ven a cítíte, že vám to děsně sekne, je to boží pocit. Přišla jsem tedy zatím na těchto pár bodů:

  • Je skvělý mít věci srovnaný tak, že na všechny vidíte (to mi zatím příliš nejde:).
  • Není špatný odpíchnout se od bot, protože dost záleží na tom, do jakýho terénu vyrážíte :-)
  • Nejlepší je v módě dodržovat kontrasty. Brát si k sobě věci, který jsou opak, například – k lesklým legínám matný top, k otrhanýmu tričku kalhoty bez díry, k úzkým kalhotám širší vršek, ke krátkému těsnému topu širší kalhoty (klidně mrkváče)... Na tomhle principu pak kombinuju i staré s novým, věci ze second handu s novými kusy...

Zatím tedy tyhle tři body a bude jich víc, neustále se totiž učím něco nového. Těším se, až vám příště zase povím, na co jsem přišla. Tolik zatím moje postřehy a těším se na vaše!

P. S.: Hodně štěstí s oblíkáním, jestli se dneska někam chystáte!

P. S. s.: A pusťte si video k písničce Wallpaper od Staygold, a uvidíte několik způsobů, jak se nachystat ven na akci ;-)

Reklama

Načítám