Hlavní obsah

Klára a její modely: Těhotná a chic, i když je hic

Foto: Jakub Jurdič

Těhotenské břicho nemusíte skrývat!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jinej stav je skvělej stav. Cítím se jako nikdy. Opravdu dobře. Od začátku je mi tak fajn, že zvládám pracovat, jezdit po fesťácích, dělat reporty, zpívat, nahrávat, ale všeho s mírou a taky s Mírou (můj manažer).

Článek

V těhotenství samozřejmě taky spím, hodně jím (podstatně víc čokoládových dortů) a taky se občas dojímám nad věcma, který vůbec k dojímání nejsou. To všechno k tomu ale patří. Užívám si to a mám tendence to všem okolo doporučovat. (Taková škoda, že to kluci nikdy nezažijou co?:-)) No a patří k tomu i móda, protože v těhotensví mi připadá každá žena ještě krásnější.

Nedávno jsem byla u babičky, která se mi snažila nabalit košile velikosti XXL, prý abych to břicho pořádně schovala. Podle mě není co schovávat, vždyť je to jedno z nekrásnějších období v životě, tak proč tu ženskou krásu nepodtrhnout? V tomhle počasí je těhotenská móda jasná: plavky, klobouk, zmrzlina a s velkou sklenicí vody lehnout pod strom nebo se ideálně máčet v bazénu. Plavky nosím pořád stejný, akorát trochu shrnutý pod břicho a klobouk taky, hlava naštěstí v těhotenství neroste.

Foto: Archiv Kláry

Na festival v „oversized" tílkuFoto: Archiv Kláry

Ale takový vedra nebudou pořád (doufám), takže co na sebe v normálním počasí? Sama se řídím heslem Claudie Schiffer, která si těhotenské oblečení nekupovala vůbec, jen si oblečení, které jí padlo do oka, nakupovala ve větší velikosti. Absolutně s ní souhlasím, jednak taková o dvě čísla větší věc se dá nosit po porodu jako „oversized“, a navíc většina těhotenských modelů není slušivá a je to věc, která vám po těch devíti měsících bude akorát zabírat místo ve skříni.

Mimo Claudiina výroku jsem během těhotenství přišla ještě na pár vychytávek:

Díky tomu, že má můj manžel nohavice u džín téměř v mojí velikosti a má v šatníku několik úzkých džínů, jsem zjistila, jak neskutečně mi tyhle pánské kalhoty střihu „slim fit“ v těhotenství sednou. Mají totiž úzké nohavice, ale jsou širší přes boky, můžu je shrnout pod břicho, ale zapnu je (zatím) bez problému i přes břicho!

Foto: Archiv Kláry

Moje momentálně nejoblíbenější šatyFoto: Archiv Kláry

Velký trika jsou skvělá věc. K džínám, k legínám, a když je vedro, tak k šortkám, a když je triko delší, tak i jako šaty. Měla jsem už asi tři taková trika před těhotenstvím a unosím je teď tak jako nikdy.

V tomhle letním období miluju šaty! Dlouhé, ke kolenům... Mám dvoje dlouhé áčkového střihu, většinou je přepásám pod břichem tenkým páskem a vypadá to skvěle. V H jsem si teď pořídila jedny strečové černobílé proužkaté. Jsou superpohodlné a vypadají moc pěkně, myslím, že proužky těhotenské siluetě hodně sedí.

Zdravotnické pantofle jsou teď takový hit, že je můžete vidět v módních časopisech i na přehlídkových molech, a to nám hodně hraje do karet. Když vážíte o deset kilo víc a potřebujete hodně chodit, je nanejvýš důležité, abyste měly pohodlný došlap. Hodně se nosí bílé s jedním nebo dvěma pásky. Sama mám černé s jedním páskem, našla jsem je i v černé lakované variantě u Birkenstock. Totální pohodlí a i k šatům vypadají parádně.

Foto: Archiv Kláry

Při práci...Foto: Archiv Kláry

Lacláče jsou teď hodně v kurzu, mimo džínových seženete i plátěné v různých vzorech (určitě jim věnuju v budoucnu jeden sloupek). Když jsem otěhotněla, jediný, co si přál můj manžel, abych si pořídila, byly právě tyhle kalhoty. Tvrdil, že podle něj by je měla mít každá těhotná, že jim prý děsně sluší.

Tolik na závěr slovo muže a vy všichni těhotný si užívejte svůj stav a vy netěhotný si za nás dejte drink!

P. S.: Moje kámoška Káča říkala, že jedna její netěhotná známá v L. A. si nakupovala těhotenský šaty, aby mohla chodit do „All you can eat" a najíst se bez obav, že jí ulítne knoflík. Taky varianta ;-).

P. S. s.: A taky mi Káča poslala tohle těhotenský video, pobavilo mě.

P. S. s. s.: Díky, Káčo!

Načítám