Hlavní obsah

Klára a její modely: Tohle je moje óda na džíny. Jaké typy nosíte vy?

Foto: Jakub Jurdič

Loni jsem si oblíbila lacláče, hlavně kvůli těhotenství!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Džíny, džínsy nebo rifle, říkejte jim jak chcete, ale tyhle gatě jsou hit už několik desítek let. Pochybuju, že některá z vás nemá ani jedny džíny v šatníku. Je to takovej evergreen, že to snad ani není myslitelný. Džíny jsou klasika.

Článek

Byl to holt tenkrát převrat, když si Levi Strauss nechal patentovat tyhle původně pracovní kalhoty. V padesátých letech minulého století se z pracovních kalhot začal stávat hit a drží se dodnes.

Tyhle bavlněný kalhoty už mají díky všem možným módním trendům za sebou takový počet transformací, že to snad ani nelze spočítat. V dnešní době je pořídíte v jakékoli barvě nebo potisku.

Roztrhaný, které chtějí naše babičky pořád zašívat, záplatovaný, streč... No a já si v tomhle článku posvítila na střihy džínů, kterých je mnoho, a zkusila z hlavy dostat všechny, který jsem kdy měla:

Bokovky – když jsem našla svoje bokovky, z doby, kdy byly tyhle kalhoty hit, hodně jsem se pobavila. Byly tak bokový, až bych řekla, že jim skoro chyběl poklopec a tak nějak to byly jen nohavice. Tenhle typ býval hodně proti srsti celému staršímu osazenstvu rodiny, v kombinaci s krátkým tričkem to byl největší nepřítel našich ledvin.

Pasovky – tady nejde o fotky do cestovního pasu, ale nepřišla jsem na oficiální název džínsů s vysokým pasem, které mám momentálně tak ráda, že snad i zatáhnu břicho, abych je dopnula. Dělají sice trochu macatější zadek, ale na druhé straně krásný vosí pas! Může být varianta slim a nebo lehce do mrkváčů, tenhle typ momentálně preferuju já. Nakupuju je v sekáči za 15 korun, protože je moc nikdo nechce... Zatím :-).

Foto: Archiv Kláry

Moje oblíbené „pasovky"Foto: Archiv Kláry

Mrkváče – to je tak diskutovaný střih, že jsem mu už věnovala samostatný článek... Jsou jako něco, co nikdo nemá rád, a mně jich bylo tak líto, až jsem si tenhle střih zamilovala.

Slimky– slim fit, to je často napsáno na džínách tohohle typu, což zní spíš jako nějaký hubnoucí program v posilovně, ale faktem je, že tenhle typ džín už pár let vládne světu, vypadá pěkně ke kozačkám, teniskám, sandálům, balerínám... ke všemu. Skvěle univerzální. Ve skříni mám modrý, šedý i černý.

Zvony– když si představím zvony, tak si zároveň s tím představím i nohavice mokré až pod kolena, tohle byl na gymplu v zimě můj standardní model.

Foto: Archiv Kláry

Zvony po akci :-)Foto: Archiv Kláry

Lacláče – loni byly hodně v kurzu, taky jsem si jedny pořídila, spíš než, že byly in, mně připadaly jako něco, co musí mít každá těhotná. Nicméně těhotná netěhotná se v nich v loňské sezoně producírovala lecjaká slavná hvězda, včetně britské módní ikony Alexy Chung.

Roury– dlouhé roury a boty na platformě, sedmdesátky jak vyšitý. Mám dvoje.

Boyfried – aneb džíny jak od vašeho kluka. Ty frčí. Ideálně ohrnutý nad kotník, se silným hnědým koženým páskem, k tomu lodičky s jehlovým podpatkem, a jste hvězda.

Baggy– džíny s nižším sedem. Měla jsem snad jedny, ale nikdy mě moc nebavily. Nejsou příliš ženské.

Foto: Archiv Kláry

Jedno selfie z loňska. V boyfriend džínáchFoto: Archiv Kláry

Letos samozřejmě svůj standardní prim drží slimky, ale vkrádají se i zvonáče pěkných střihů a už loni začaly frčet právě ty ohrnutý boyfriend rifle a vůbec, džíny ohrnutý na tříčtvrteční dávají důraz na krásný ženský kotník, to bych být vámi na jaro/léto rozhodně zkusila.

I přes to, že frčí letos ty a ty, noste hlavně takový, ve kterých si připadáte sexy a lichotí vaší postavě! Džínám zdar.

Hot tip na léto: Ze všech džínů, který vám sedí v pase, ale už vás nebaví tvarem, můžete ustřihnout kraťasy. Léto se blíží a kraťasů není nikdy dost, dělám to i s džínama svýho manžela – ustřihnu, ohrnu a je to!

Reklama

Načítám