Hlavní obsah

Klidný spánek s mazlíčky bez nezvaných hostů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, že vaši zvířecí kamarádi mohou přenášet stovky nemocí? Nevítaní vetřelci znepříjemňují život nejen jim, ale jsou nebezpeční i pro člověka. Důležitá je proto ochrana zvířat i vás samotných.

Článek

V českých domácnostech žije přes dva miliony psů a přes milion koček. Přesto si mnozí jejich majitelé neuvědomují, že společnost zvířete, které se pravidelně pohybuje venku, znamená pro člověka a hlavně děti velké riziko. Nikdy si totiž neohlídáte, co si váš zvířecí kamarád přinesl zrovna domů. Může se jednat o infikované klíště, které se ze zvířete bez problému dostane i na člověka, nebo o larvy, jež dokážou ve vašem organismu přežívat až 4 roky. Nepodceňujte tento fakt a zabraňte nevítaným vetřelcům, aby vás nakazili nepříjemnou infekcí. I obyčejné klíště totiž přenáší až 150 různých nemocí.

Společnost zvířecího přítele může znamenat pro člověka riziko

I radost přináší starost

Pokud máte doma čtyřnohého mazlíčka, zajisté víte, že radost s ním spojená je vykoupená i velkou dávkou starostí a povinností. Nejedná se jen o pravidelné venčení, dodržování pestré stravy, péči o jeho srst a uši a pravidelné návštěvy zvěrolékaře.

Nezbytnou povinností je také pravidelné odčervení, které se doporučuje provádět 4x ročně. Domácí zvířata si totiž mohou klíště, blechy a jiné vetřelce přinést z jakékoliv procházky venku. Půlroční interval pro odčervení proto nestačí! Je důležité si uvědomit, že správnou prevencí chráníme nejen zvířata, ale i své vlastní zdraví.

Předcházejte problémům

Základním krokem, jak řešit nevítané hosty v kožichu vašeho mazlíčka, by měla být prevence. Kromě pravidelného odčervení existuje několik způsobů, jak vašeho miláčka před klíšťaty a jinou havětí chránit. Nejznámější jsou určitě obojky, které mají dlouhodobý účinek. Nedoporučují se však používat v domácnostech, v nichž žije pohromadě zvíře s dítětem. Druhým nejpoužívanějším pomocníkem jsou takzvané spot ony, které se aplikují do srsti mezi lopatkami. Ty však účinkují kratší dobu, většinou 3 až 7 týdnů. Pro odpůrce chemie jsou k dostání také přípravky na přírodní bázi – například éterické oleje z čajovníků a levandule.

Pokud chcete i vy sami maximalizovat svou přirozenou obranyschopnost, vyzkoušejte doplněk stravy SWISS ČERVEX, který byl speciálně vyvinut na široké spektrum střevních agresorů. Přípravek obsahuje komplex přírodních účinných látek – papáju pro podporu zániku střevních vetřelců, ořešák královský, který působí v lidském těle jako antioxidant a kurkumu podporující správnou činnost jater a imunitního systému. Kromě nich SWISS ČERVEX obsahuje také česnek kuchyňský, pelyněk pravý a zázvor lékařský. Více informací na www.cervex.cz.

Doplněk stravy SWISS ČERVEX – dokonalý recept na široké spektrum střevních vetřelců

Reklama

Načítám