Hlavní obsah

Kondomové desatero: Včetně triku, jak ho nandat a muže ještě víc vzrušit

Foto: Profimedia

Co je kondom, ví dnes každý. Opravdu ho ale pravidelně používáte?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborníci tvrdí, že kondom vám může zachránit nejen zlomené srdce, ale i život. Ovšem pokud jeho spasitelského ducha neoslabíte třeba špatnou manipulací. Opravdu zvládáte základní úkony?

Článek

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že sex nám dokáže nabídnout nejkrásnější chvíle v životě. A bohužel i ty nejkrutější.

Vždyť kdo by to byl řekl, že ten charismatický egyptský chlapík trpěl syfilidou? Tvrdil, že „nic nemá“! A že se z řeckého číšníka vyklubal táta od dvou dětí? Docela síla, když teď čeká třetí – s vámi… Ale zanechme katastrofických scénářů, každé léto přeje připraveným.

Jen doufat nestačí…

„Chraňte si srdce zdravým rozumem, chraňte si tělo pořádným kondomem, chraňte se proti početí antikoncepcí. Sice teď vedu stejné řeči jako vaše matka, ale přesto si je neodpustím,“ apeluje sexuoložka Tracey Cox na všechny ženy s tím, že její bezpečnostní seznam nazvaný „kondomové desatero“ by si všechny dámy měly každý rok poctivě pročíst. Stejně jako expirační dobu prezervativu! Neděláte i vy nějakou z těchto chyb?

Kondomové desatero

1. Rozbalování

Poté, co překontrolujete záruční dobu kondomu, dejte se na opatrné rozbalování. Pozor na zuby, prstýnky a dlouhé nehty. Jestli vám klasické „sáčky“ dělají problémy, obstarejte si kondomy ve vaničce, které se otevírají stržením fólie za ouško. (Love Game, cena zhruba 500 korun za 72 kusů.)

2. Vyčkání na správnou chvíli

Kondom se navléká ihned v momentě, kdy penis ztvrdne, tedy má erekci. Tak šup, pláštěnku na něj! Vhodnější chvíli nenajdete, protože pak už je většinou pozdě! A jestli se dotyčný vymlouvá, že má alergii na latex, umlčte ho třeba „gumičkou“ Durex Real Feel (kus za 49 korun).

Foto: Archiv firem

Vybrat si dnes můžete z mnoha typů přesně ten, který vám bude vyhovovat nejvícFoto: Archiv firem

3. Styl navlékání

Z prezervativu se musí vytlačit vzduch – stisknutím špičky kondomu. Poté čepičku pomalu a opatrně natáhněte po celé délce penisu. Vyhlaďte všechny vzduchové bubliny, a pokud možno, sáhněte do kabelky pro zvlhčujícího pomocníka.

4. Podpoření lubrikace

„Natřete kondom trochou lubrikantu na bázi vody, a to, i když se prodává jako lubrikovaný,“ upozorňuje odbornice ve své knize Žhavý sex. (Kluzká dráha rovná se dobrá dráha.)

5. Žhavá akce

Užijte si. Náležitě a bez obav.

6. Načasování sejmutí

Penis by měl utíkat z pochvy hned po ejakulaci, dokud je ještě tvrdý. Navíc při onom pohybu ven z pochvy by jeden z partnerů měl kondom přidržovat u kořene penisu, aby ochrana nesklouzla, nebo aby se z ní nevylilo sperma.

7. Samotné sundávání

„Skloňte“ penis a opatrně z něj kondom sejměte. (Třeba vám to půjde lépe, když bude čepička svítit. Za jeden fosforeskující kondom společnosti Pasante dáte asi devět korun. Ovšem chvíli před použitím se musí „nabít“ třeba pod lampou.)

Foto: Profimedia

Pravděpodobnost otěhotnění s komdomem je relativně nízká, ochrana proti různým onemocněním je ale velmi vysokáFoto: Profimedia

8. Správné počty

„Ne aby vás napadlo používat stejný kondom víckrát. Pokud se chcete znovu milovat, partner by si měl umýt penis a použít nový kondom,“ ještě opakuje sexuoložka.

9. Do koše s ním!

Použitý kondom zauzlujte, zabalte ho do papíru a hoďte do koše, ne do záchodu.

10. Ohromující technika

Jak zazářit? Příště navlékněte kondom ústy! Srolovaný kondom si položte na konec jazyka špičkou dolů a pokuste se ho nasadit na hlavičku penisu. Během prvních pár pokusů si pomáhejte prsty. Pak už to půjde samo. A teď už zbývá jen zmínit otázku spolehlivosti…

„Spolehlivost antikoncepce vyjadřuje takzvaný Pearlův index, který říká, ke kolika nežádoucím otěhotněním došlo u sta žen používajících daný typ antikoncepce po dobu jednoho roku,“ popisuje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu. (Čím nižší číslo, tím lépe.)

Přerušovaná soulož má index kolem 20, výpočet neplodných dnů kolem 30. Kondom se drží mezi 4–10, tedy relativně spolehlivě brání proti otěhotnění. A k tomu si přičtěte i ochranu před pohlavními chorobami. Je třeba znovu opakovat, proč znát tohle desatero nazpaměť?

Foto: Archiv firem

Zkuste začít sexy předehrou ve svůdném prádle. Erotické napětí zaručeno!Foto: Archiv firem

A jaký vztah k prezervativům máte zrovna vy? Berete je jako nutné zlo?

Reklama

Načítám