Hlavní obsah

Konec sprchových gelů. Je tu želé!

Foto: Thinkstock

Nevysušujte svoji pokožku při sprchováníFoto: Thinkstock

Reklama

Sluníčko a teplé počasí máme rády snad všechny, ale co naše pokožka? Ta už je spokojená méně. Přichází o svou přirozenou vlhkost a žízní. Jakkoli jí ale pití vody pomáhá, vnější působení vody ji paradoxně vysušuje. Řešení? Běžné „sprcháče“ nahradíme výživnějšími sprchovými olejíčky a krémy.

Článek

Nadměrné slunění, klimatizace, koupání v chlorovaných bazénech a v létě častější sprchování – tohle všechno okrádá naši pokožku o vodu, která je obsažena ve spodních vrstvách kůže. Naše pleť je potom mdlá, napjatá a často se na ní tvoří šupinky. Co mnoho z nás neví, je, že se s úbytkem vláhy oslabuje i ochranná funkce pokožky. A tak o ni pečujme již ve sprše!

Naolejujeme-li se olejíčkem…

Spojujeme si pojem „olejíček“ s pocitem mastné pokožky? U sprchových olejů se bát nemusíme. Dobré je nechat olejíček minutu dvě působit a až poté smýt. Jedinou nevýhodou je, že nepění – čeká nás tak delší nanášení. Až ale vylezeme z vany, nebudeme litovat. Doporučujeme sprchový olej L´Occitane, který obsahuje mandlový olej a vyživující lipidy. Pokud je naše pleť citlivá, sáhněme ale raději po značce A-derma. Jejich Exomega huile je vhodný i pro atopickou pokožku.

Foto: archiv firem

Sprchovací oleje pokožku příjemně zvláčníFoto: archiv firem

Želé k nakousnutí

S hračičkou – sprchovým želé – přišel výrobce čerstvé kosmetiky Lush. Aplikace je trošku složitější, želé se musí pořádně „rozpatlat“, ale ta vůně a heboučká pokožka za tu snahu stojí. Skvělým trikem, který oceníme v horkých dnech, je uložení želé do mrazáku. Sprcha nás tak osvěží dvojnásobně! Za zkoušku stojí labužnické želé Sweetie Pie, ze kterého ucítíme černý rybíz, bergamot, třešně a kokos. Zkusit můžeme i ovocný sprchový koktejl Creamed Almond and Coconut Smoothie.

Krémování ve sprše

Sprchové krémy na rozdíl od olejíčku dobře pění, umyjeme se tak s nimi raz dva. Díky krémové konzistenci bude naše pokožka hebčí, než po použití běžného sprchového gelu. Láska na první zavonění proběhne se sprchovým krémem s pomerančem a frangipani od Ahavy s antioxidačními účinky a se složením z minerálů z Mrtvého moře. Voňavé přípravky s 1/4 hydratačního krému nám přináší i značka Dove.

Foto: Lush

Sprchové želé vás krásně navoníFoto: Lush

Tělové kondicionéry

Kondicionér na vlasy známe všechny, ale kondicionér tělový? Ošetřeme pokožku už ve sprše! Bude tak hebká, že budete moci následné mazání tělovým krémem vypustit. Tělový kondicionér Planet Spa od Avonu obsahuje výtažky z kaktusu, které pleť zklidní a zjemní. Vlhko a teplo během sprchování otevírá póry a výživné látky se do pokožky rychleji vstřebají. Zjemnění a odstranění odumřelých buněk v jednom zase zvládneme s kostičkou Buffy z Lushe. Ta obsahuje mletou rýži, mandle a fazolky, které vyhladí i tu nejhrubší kůži. Doporučována je především na zadeček.

A čemu dáváte při sprchování přednost vy?

Reklama

Související témata:

Načítám