Hlavní obsah

Koupel - pokušení pro tělo

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Příjemná koupel vás osvěží a zbaví stresu.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Hýčkat potřebuje čas od času celé tělo. Nerada používáte tělové mléko? Potom je tady pro vás pěstící a relaxační koupel.

Článek

Položte se do koupele s vonným olejem, bylinnou směsí, koupelovým mlékem nebo olejovou pěnou. Pocítíte uvolnění a navíc provoníte a zvláčníte celé tělo. Vy si relaxujete a koupel s přísadami pěstí každý centimetr vaší kůže.

Utopte své problémy

Znáte ten pocit. Po celém dni jste unavená, skoro bez šťávy. To je pravý čas na koupel. Stačí dvacet minut relaxace a jste jako znovuzrozená. Koupel vás zbaví stresu, ale i vzteku, který se odráží v obličeji. Uvolníte svalové napětí a odplavíte depresi. Vaší duši se bude chtít létat a pokožka celého těla bude propěstěná a voňavá. Rázem je váš pohled na svět mnohem vstřícnější. Stačí zavřít dveře koupelny a zasnít se ve vaně plné živé vody.

Vyzkoušejte relaxaci

Relaxační koupelový gel s esenciálními oleji (Payot). Zklidňuje a hydratuje pleť. Uvolňuje svalové napětí, hluboce čistí, hydratuje a zvláčňuje pokožku. Pleť je dokonale hebká, stres a napětí mizí. Kůže je čistá a lépe připravená na vstřebání pečujících přípravků. Lahvička stojí 790 korun a vystačí na více koupelí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Využijte různé přísady do koupele!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro suchou pokožku

Olejová přísada pro relaxaci. Koupelová koule prošumí připravovanou koupel, tím ji provzdušní a uvolní do koupele aroma éterického oleje a parfém příjemně koupel provoní. Obsažený olej zůstává na hladině a po vystoupení z koupele ulpívá na pokožce. Po osušení a setření zbylého oleje je pokožka jemná a vláčná. Jedna kulička přírodní kosmetiky Procyon do vany koupíte za pouhých 30 korun. Příjemný je také růžový olej, do lázně stačí jen několik kapek, koupíte ho v lékárně.

Pro zjemnění pokožky

Vsypte do vany pod tekoucí vodou krabici sušeného mléka nebo plechovku kokosového mléka. Kyselina mléčná odstraní odumřelé buňky a zjemní pokožku. Kůže celého těla bude sametově hebká na dotyk. I Kleopatra se koupala v oslím mléce.

Pro milovníky čokolády

Jemná čokoládová olejová koupel se zklidňujícími účinky povzbuzuje mikrocirkulaci v pokožce a vyjasňuje ji. Koupel dodává pokožce potřebnou vlhkost a zabraňuje její dehydrataci. Hřejivá vůně čokolády stimuluje produkci endorfinů, uklidňuje smysly a dodává teplé lázni sladkou harmonickou atmosféru. A jedna kostička čokolády do pusy a život chutná sladce.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ve vaně se krásně odpočívá...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro mastnou pokožku

Připravte si silný vývar rozmarýny a jalovce a nalijte do horké vody ve vaně. Směs dodá pokožce potřebnou energii a povzbudí celé tělo. Hydratuje a čistí pokožku, odstraňuje nadbytečný maz.

Proti nespavosti

Přidejte do napuštěné vany dvě lžičky sušené levandule a levandulový olej. Intenzivní vůně vás ukolébá do pohody a klidu. Po takové koupeli usnete ani nestačíte počítat.

Na závěr

Voda ve vaně by měla být příjemně teplá, ale ne horká. Příliš horká voda odčerpává energii a vysušuje pokožku. Koupel si můžete ozvláštnit i vonnými svíčkami a příjemnou hudbou. Pozitivní zážitek těla se odrazí ve vašem obličeji.

Reklama

Související témata:

Načítám