Hlavní obsah

Krajka: 5 tipů, jak ji nosit. Milujeme ji na šatech, sukních i topech!

Foto: Greta Blumajerová

Do krajky jsme oblékli krásnou modelku Markétu (45)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Zatímco některé trendy přicházejí a odcházejí, krajka se z módního světa ani nehne. Máte pro ni místo ve svém srdci i šatníku? Pokračujte k tipům, které pro vás připravila naše stylistka.

Článek

Zachovat jí věrnost není vůbec nic těžkého. Krajka patří mezi nejkrásnější (a nejženštější) materiály a ve správném podání sluší všem. Ano, i vám! Odnesete si do zkušební kabinky šaty, sukni nebo košili?

Až na zem

Ne, nedíváte se na maxi sukni se zastrčeným krajkovým topem, ale na šaty, které jsou mimořádně přátelské k ženským tvarům. S výběrem obuvi si navíc můžete pohrát. Přestože podpatky mají něco do sebe (lodičky se šněrováním nás nepřestávají bavit), zvolit můžete i elegantní placky, směřující do špičky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Twin-Set, info o ceně v obchodě), boty (Mango, 999 Kč), náramek (H&M, 399 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Úžasná sukně

Krajková sukně se skamarádí skoro s každým. Stylistka ji spárovala s asymetrickým svetrem na jedno rameno, sáhnout ale můžete i po oblíbené halence nebo obyčejném bavlněném triku, které eleganci krajky pro změnu trochu srazí.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: svetr (Marks & Spencer, 1999 Kč), sukně (Twin-Set, 5700 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč), boty (Mango, 1799 Kč), náušnice (H&M, 399 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Výrazné náušnice jsou skvělým doplňkemFoto: archiv firem

Módní kontrast

Na spoustu způsobů unosíte i krajkovou košili, kterou stylistka zastrčila do kalhot s vysokým pasem. Že vám tento spodní díl připomíná kus z pánského šatníku, zatímco krajka je ryze ženská? Právě proto jim to spolu tak sluší! I v módě totiž platí, že se protiklady často přitahují.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: košile (Marks & Spencer, 1399 Kč), kalhoty (Marks & Spencer, 1299 Kč), kabát (Mango, 2299 Kč), boty (Mango, 1799 Kč), kabelka (H&M, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Sebevědomá dvojka

Nepočítejte s tím, že se v ní schováte. Kombinace krajky a červené barvy poutá maximální pozornost. Šaty v tomto podání jsou jako dělané na nejrůznější večírky, pozor si ale dejte na délku sukně a další doplňky. Výsledný dojem by nikdy neměl být vulgární.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Mohito, 1199 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč), boty (Mango, 1299 Kč), prsteny (H&M, 299 Kč/set), náramky (H&M, 399 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Troufnete si na červené krajkové šaty?Foto: archiv firem

Jiný přístup

Alternativou k tradičním krajkovým ornamentům může být odvážnější síťovina. Černobílé šaty, které si vyzkoušela modelka, mají chytře řešenou podšívku, takže neodhalí nic, co byste odhalit nechtěly. Za pozornost stojí také kabátek z umělé kožešiny, který nemusíte nosit jen k šatům, ale třeba i obyčejným džínám.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Topshop, 2999 Kč), kabátek – imitace kožešiny (Marks & Spencer, 2999 Kč), náušnice (H&M, 199 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč), kabelka (Reserved, 599 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3390 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Co vy a krajka? Nosíte ji?

Reklama

Načítám