Hlavní obsah
Foto: Archiv TV Nova

Foto: Archiv TV Nova

Hledáte inspiraci na sváteční či nedělní oběd? Máme pro vás tip na králíka ve smetanovo-hořčičné omáčce!

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks králičích stehen
  • 4 lžíce kremžské horčice
    10
  • 4 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 2 ks cibule
  • 50 g másla
    7
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Králičí stehna omyjte, osolte špetkou soli a obalte v obou druzích hořčice.

02.

V hlubším hrnci rozehřejte máslo spolu s olejem a nechte na tuku zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli. Položte do cibulového základu králičí stehna a ze všech stran je důkladně opečte. Podlévejte vodou, jen pokud bude třeba.

03.

Zapněte troubu na 180 stupňů Celsia, přendejte králíka na pekáč spolu s cibulí a zakryjte vše alobalem, aby se dusil a nevysušoval. Když králík změkne (počítejte minimálně se 75 minutami), stehna dejte stranou, šťávu přepasírujte přes sítko, dolijte smetanou, můžete ještě dochutit hořčicí a máslem a nechte zredukovat.

Související témata:

Načítám