Hlavní obsah

Barevné řasy jsou opět in. Modrá sluší hnědoočkám, vínová zvýrazní zelené oči, pozor na růžovou

Foto: Archiv Yves Saint Laurent

Foto: Archiv Yves Saint Laurent

To už tady jednou bylo, říkáte si při pohledu na barevné řasenky. Ony jsou ale zpět a firmy vydávají svoje klasické řasenky s neobvyklými odstíny. A není to jenom kobaltově modrá!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Řasenky jsou nepostradatelným líčidlem na každý den, a i když je nyní trend chodit s „nahými“ řasami, in jsou opět i barevné odstíny řasenek – od modré přes fialovou, růžovou až po vínovou nebo hnědou. Pokud ráda experimentujete s líčením a výrazné barvy jsou něco pro vás, tento trend by vás neměl minout.

Barevné řasenky jsou in

Léto je skoro tady a s ním přichází na řadu i hravější make-up. A barevné řasenky jdou přímo do rány! Dokážou v minutě proměnit jednoduchý make-up v lehce excentrický a prokážou velkou službu barvě vašich očí - modrá, fialová nebo vínová dokonale zvýrazní barvu duhovky.

Jak se na trend dívá vizážistka? „Barevné řasenky se hodí spíše pro mladší ročníky na různé společenské akce a večírky. Nedoporučuji je zralejším ženám, které mají elegantnější styl. Ty využijí spíše černé nebo jemnější hnědé odstíny,“ říká vizážistka Jana Zimandlová (@jancamakeupartist). Jestliže ale hledáte inspiraci na party make-up, nebo toužíte vyzkoušet něco nového, barevné řasenky jsou tu pro vás.

Který odstín bude pro vás ten pravý?

Na výběr je spousta variant, přičemž tou nejčastější, kterou v obchodech najdete, je výrazná kobaltově modrá. „Tento odstín se hodí krásně k modrým nebo hnědým očím,“ doporučuje vizážistka. Fialové odstíny podle ní nejvíce vyniknou na hnědých či velmi tmavých očích. „S růžovými odstíny však opatrně. Líčení pak může působit, jako byste proplakala celou noc, pokud nemáte dokonale bílé bělmo,“ radí vizážistka.

Pokud vás barvy až tolik nelákají, zkuste alespoň vínovou nebo hnědou – o to víc, jste-li majitelkou zelených očí. Tyto odstíny totiž ještě víc zvýrazní barvu vaší duhovky. Hnědé odstíny byly celkově tak nějak přehlížené, pravdou ale je, že se skvěle hodí na denní nošení. Na očích zkrátka nevypadají tak tvrdě.

Foto: Archiv Yves Saint Laurent

Výrazná modrá sluší především hnědoočkám!Foto: Archiv Yves Saint Laurent

Nezapomeňte na korektor

Při nanášení buďte připravené, že je potřeba nanést o trochu víc vrstev, než třeba děláte s černou řasenkou. Jde o to, řasy co nejvíc obalit, aby sytá barva vynikla. Zbytek líčení pak už nepřehánějte, abyste nevypadala jako velikonoční kraslice. Bronzer, lehký lesk na oční víčka a nude lesk na rty nebo rtěnka bude tou správnou volbou pro hravé letní líčení.

Pokud si troufnete, můžete barevnou řasenku sladit i se zářivou oční linkou. Nebo nechat vyniknout jen samotnou řasenku, která nadělá stejně nejvíc parády. Jen je třeba dbát na upravené obočí a sjednocené oční okolí. Toho dosáhneme pomocí korektoru, který si skvěle poradí s kruhy pod očima.

10 barevných řasenek

Načítám