Hlavní obsah

Jak rychle a snadno odlíčit oční okolí? Na odolnou řasenku vezměte speciální máslo

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namalované řasy a linky milujeme, ale jejich odličování už taková zábava není. Proto jsme pro vás dali dohromady tipy na odličování odolného (nejen) očního make-upu. Máme několik variant, všechny ale vedou k jednomu výsledku: Líčidla proti nim nemají šanci!

Článek

Partie okolo očí vyniká velmi jemnou pokožkou a je potřeba o ni pečovat jako v rukavičkách. To znamená ji šetrně odličovat. Zároveň na oči používáme ten nejvíc odolný make-up. Jak tuhle rovnici vyřešit co nejelegantněji? Poradili jsme se s make-up artistkou Lindou Chudomelovou, která má pro vás ten nejjednodušší způsob odličování líčidel nejen očí!

Tamponek + odličovač

První variantu, nanést na tamponek odličovač očí, asi znáte a používáte. Na make-up očí fungují skvěle dvoufázové odličovače, které mívají olejovou složku, hydrofilní oleje nebo micelární vody. Výběr produktu je čistě na vás, záleží, jak moc máte citlivé oči a také zda vám vadí lehce mastný finiš, který první dvě zmíněné varianty mají. Díky tomu si ale poradí i s velmi odolnými líčidly, jako je voděodolná řasenka nebo neslíbatelná rtěnka. „Micelární vody bych na oční okolí spíš nedoporučovala, protože můžou mít vysušující efekt. Pokud vám ale vyhovují, tak obličej po odlíčení vždy umyjte ještě vodou,“ doporučuje make-up artistka.

Jaký je správný postup?

Aby šla líčidla dobře sundat dolů, je ideální oči navlhčit, stejně tak i tamponek, na který pak nanesete produkt dle svého výběru. Navíc díky tomu, že tamponek navlhčíte, nespotřebujete ve výsledku tolik odličovače.

Tamponkem „nerejděte“ po oku, ale přiložte ho na něj, nechte chvíli odličovač působit a pak jemnými tahy směrem dolů sundávejte z očí make-up. Přestaňte až ve chvíli, kdy je oční okolí úplně čisté - nechcete tuhle jemnou pokožku přece zatěžovat.

  • Máte na očích velmi odolný make-up? Zkuste metodu podle Lindy Chudomelové: „Vezměte dva tamponky, rozstřihněte je na půl a naneste na ně dostatečné množství odličovače očí dle vašeho výběru. Jednu polovinu položte pod dolní řasy, oko zavřete a druhou polovinu dejte na ty horní. Nechte aspoň dvacet vteřin působit, pak tamponky přitlačte k sobě a stáhněte je dolů a směrem ven.“

Vsaďte na máslo!

Pokud ale neradi ztrácíte čas a odličování vás zrovna dvakrát nebaví, vsaďte na produkt, který můžete „napatlat“ na celý obličej a zbavit se make-upu jedním šmahem a šetrně. „Osobně mám na odličování v oblibě másla. Nanesete je na celý obličej včetně očí a provedete jemnou masáž. Líčidla se rozpustí, chvíli budete vypadat jako klaun, ale pak stačí vzít do ruky navlhčenou žínku nebo ručník a stáhnout celý obličej,“ doporučuje Linda Chudomelová. „Výhodou je, že u tohoto typu odličování nespotřebujete množství tamponků a nemusíte pleť nijak dřít. Za mě je to nejlepší metoda, jakou znám,“ radí make-up artistka. Odličovací másla a balzámy jsou obecně na obličej velmi šetrné, příjemné a zanechají pokožku krásně jemnou.

  • Tip: Nebo vám může vyhovovat následující postup - ve sprše odlíčíte máslem celý obličej, „narušíte“ řasenku, ale dáváte si pozor, aby vám přípravek nezalezl do očí, které jsou citlivé. Následně oči dočistíte pomocí tamponku a dvoufázového odličovače. Pak pokračujete s dočištěním pleti pomocí gelového čističe a tonika.

Načítám