Hlavní obsah

Olej na rty a konturka aneb Jak na větší rty i bez výplní

Foto: AxelleBauer Griffin - GettyImages.com

Foto: AxelleBauer Griffin - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak na větší rty bez injekcí? Konturovací tužka dokáže zázraky, jen je potřeba se naučit, jak přetahovat. A vyměnit matné textury za lesklé a olejové. Garantujeme vám, že vaše rty dostanou upgrade. I bez výplní!

Článek

Důraz na oči, nebo na rty? To je takové magické pořekadlo, když přijde na líčení a jeho vyvážení v rámci obličeje. Pokud se rozhodnete pro tmavé kouřovky a k tomu červené rty, bude to jednoduše příliš. Jistější je vybrat si jen jedno a na to dát důraz. Dnes se bude vše točit okolo rtů. Jak docílit jejich největšího objemu i bez návštěvy kliniky estetické medicíny?

Konturovací tužka v hlavní roli

Není to žádná novinka, ale na konturovací tužky se často zapomíná. Přitom mnohdy nadělají víc parády než rtěnka. Tužkou si můžete dokonale vykreslit tvar a jemně rty přifouknout. Také prodlouží výdrž rtěnky, nebude se rozpíjet a některé mají krémové složení, takže rty krásně vyhladí. Mimochodem, přetáhnutým líčením, kdy uděláte rty tužkou větší, je proslulá americká vizážistka Mary Phillips, která líčí Jennifer Lopez nebo Hailey Bieber.

Jak si zvětšit rty konturkou

Kreslete konturkou těsně nad okrajem rtu. Největší úsilí věnujte zobáčku nad horním rtem. Tužkou jděte lehce nad jeho přirozenou linii, ale držte se pořád jeho tvaru. Dolní ret zvětšíte tak, že tužkou zajedete pod něj - především ve středové části. U koutků ale nikdy nepřetahujte, to vypadá nelichotivě. Klikněte na video.

Držte se nad horním zobáčkem, ale kopírujte jeho tvar přesně

Krémové kombo

Do své výbavy si pořiďte konturku nude barvy a její podtón vybírejte podle vaší pleti. Pro studenější typy se hodí odstíny do růžova, pro teplé zase do oranžova. Nicméně v obchodě vyzkoušejte odstíny oba a zkoumejte, který vás více rozzáří. Co se týče intenzity barvy, zvolte tužku, která se nejvíc podobá přirozené barvě vašich rtů - tím docílíte skvělého nahého efektu.

Zvolte tužku o maličko tmavší, než je rtěnka. Jen do sebe obě barvy pořádně zapracujte, aby nebyl přechod tolik znatelný. Použijte k tomu menší štěteček - v nouzi to jde i pomocí prstů. Pokud jde o rtěnku, nejlepší je ta s krémovou konzistencí.

Olej je nový balzám!

Současným trendem jsou oleje na rty. Ty jim totiž dodají ten kýžený šťavnatý efekt a zároveň se o ně starají, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou. Mají průhlednější texturu a jsou lehce zabarvené (hledejte na nich slovo tinted).

Na rtech jsou velmi příjemné, často příjemnější než lesky, nicméně je to vykoupené jejich menší výdrží. Ze rtů pomalu mizí s každým napitím. Berte je proto spíš jako balzámy, které máte neustále po ruce a po kabelkách. O trochu delší výdrž mívají lesky, které dokážou objem rtů také pěkně přifouknout a zároveň rty hydratovat. Můžou v sobě mít kyselinu hyaluronovou, peptidy nebo rostlinné oleje, jež rty vyhladí a tím opticky zvětší. Prostě zapomeňte na matné textury. Ty přijdou zase až s podzimem!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Do sortimentu svých beauty značek zahrnuly olej na rty i zpěvačky a herečky Selena Gomez a Ariana GrandeFoto: Profimedia.cz

Načítám