Hlavní obsah

Nebuďte za bleduli, dejte šanci bronzerům! Otestovaly jsme je a máme tip už od 215 Kč

Foto: Neirfy, Shutterstock.com

Foto: Neirfy, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bronzer se možná zdá jako líčidlo, které na konci léta odložíte k ledu. Naopak, s tím, jak vyprchává opálení, si ho můžete díky bronzeru dopřát i na podzim. Který dodá pleti nejpřirozenější nádech a neudělá fleky?

Článek

Vyzkoušela jsem pět pudrových bronzerů různých značek, abych našla to nejhezčí opálení, které si můžete i přes ubývající sluneční svit dopřát. Bronzer se vám taky hodí, když si chcete zvýraznit rysy a opticky zeštíhlit obličej.

Mějte lehkou ruku. Je lepší začít s menší intenzitou a postupně barvu vrstvit než udělat jednu velkou silnou čáru. Také je potřeba vždy rozpracovat přechody doztracena. Odstín vybírejte tak, aby byl jen o jeden maximálně dva odstíny tmavší než vaše pleť. Díky tomu dostatečně zvýrazníte rysy, ale nepřeženete to.

Můj tip? Osvědčilo se mi nabírat bronzer tužším štětcem, kterým nakreslím linii pod lícní kostí, a pak větším, huňatým štětcem rozpracuji přechody.

Alcina, 630  Kč

Foto: Archiv firmy

Bronzer Sun Kissed Powder, Alcina, 630 KčFoto: Archiv firmy

Bronzer, který využijí především bledulky. Pudr je totiž namixovaný třemi odstíny, nevytvoříte tedy křiklavé tmavé pruhy. Můžete si taky vybírat barvu podle toho, jakou intenzitu zrovna požadujete, nebo štětcem namíchat všechny tři. Na tváře jsem dala mix barev a na čelo a bradu nanesla dva světlejší odstíny. Právě to se mi na produktu líbí, že ho můžete nanést na celý obličej.

Na denní nošení je tento bronzer super, ale na večerní líčení by bylo bronzového odstínu málo (proto u mě doma najdete bronzerů několik – na denní i večerní líčení). Součástí balení je zrcátko a plochý štětec, takže si bronz můžete dodat i kdykoliv během dne.

Sisley, 2490 Kč

Foto: Archiv firmy

Sisley Phyto-Touche Illusion of Summer, 2490 KčFoto: Archiv firmy

Bronzer, který spadá do dražší kategorie, ale rozhodně vás nezklame! Líbí se mi na něm, že neobsahuje třpytky, ale jen jemňoučký lesk. I kdybyste to s ním přehnaly, bude pleť vypadat opravdu přirozeně. Prostě jako jen trošku opálená. K dispozici je jen jeden odstín, má podtón dožluta, ale nenechte se mýlit: tváři dodá zdravou barvu. Byla jsem z něj nadšená. Cena možná zaskočí, ale bronzery obecně vydrží opravdu dlouho.

Catrice, 215 Kč

Foto: Archiv firmy

Paletka Fall in Colours, Catrice, 215 Kč, prodává Kup KosmetikuFoto: Archiv firmy

Bronzery můžete sehnat i v rámci paletky, kde jsou často i rozjasňovače. Získáte tak tu pravou dvojku, kterou k líčení potřebujete. V paletce Catrice najdete čtyři teplé podzimní odstíny: jeden hnědý matný a pak tři lesklé. Nejdřív jsem nanesla pod lícní kosti bronzový pudr a poté nabrala trochu třpytek a zapracovala je do bronzeru. Výsledek mě mile překvapil, tváře chytly krásný bronzový jas a na to, že se jedná o produkt z levnější kategorie, držel krásně celý den. Navíc má pěkné balení – semišový obal a uvnitř zrcátko.

Benefit, 1020 Kč

Foto: Archiv firmy

Bronzer Hoola, Benefit Cosmetics, 1020 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Pokud neholdujete třpytkám a lesku, matná klasika v podobě tohoto bronzeru vás zachrání. Mezi bronzery je legendou a není divu. Odstín Hoola je univerzálně lichotivý (tedy pro každý typ a barvu pokožky), je tmavý tak akorát a líbí se mi jeho teplý podtón, kterým můžete krásně předstírat opálení i v listopadu. Největší výhodou je, že pěkně splyne s pletí, nevytváří mapy ani fleky a je bez lesku, tudíž je vhodný i na nude líčení.

Barry M, 220 Kč

Foto: Archiv firmy

Bronzer Heatwave, Barry M, 220 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Další bronzer do party těch s matným efektem. Zkoušela jsem odstín Island, který má slušivý teplý nádech (nikdy bych nesáhla po bronzeru se studeným podtónem, protože na mé pleti vypadá jako šedý flek). Je sametový a dobře se s ním pracuje. I když je poměrně tmavý a já mám nyní pokožku světlou, dobře se přizpůsobil pleti a vypadá přirozeně. Je hodně podobný tomu od Benefitu, ale třeba oproti Alcině je odstín o něco výraznější.

Související témata:

Načítám