Hlavní obsah

Ráno na vzpruhu a rozjasnění, večer na zklidnění. Nejlepší pleťové masky podle redakce

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosmetický salon u vás doma? Díky pleťovým maskám si ho můžete dopřát! Tyhle vám doporučuje naše redakce, dokážou restartovat pleť i pomoci s různými neduhy.

Článek

Pleťové masky jsou nedílnou součástí péče o pleť. Používají se jednou, někdy dvakrát týdně. A nemusíte zůstat jen u jedné! Střídejte je podle toho, co vás zrovna trápí. Jsou to zvětšené póry a nejednotná pleť? Vsaďte na exfoliační nebo slupovací masky, které pleť vyhladí. Reaguje vaše pleť podrážděně? Dopřejte si masky zklidňující. U nás v redakci ale na celé čáře vítězí masky, které dodají hydrataci.

Zklidňující

Editorka Barbora: Pleťové masky miluju, jenže mám hodně citlivou světlou pleť s růžovkou s pupínky, takže mi jen tak něco nesedne. A tahle maska je pro mě skoro zázrak. Nejsem totiž schopná umýt si vlasy, aniž bych si přitom nenamočila obličej, a bohužel teplá chlorovaná voda mi na něm udělá červené, vysušené a svědivé skvrny. Podrážděná a napjatá kůže pak nesnese běžný krém, přitom ale potřebuje uklidnit a ošetřit. A v takové chvíli používám tuto masku. Je gelová, takže pokožku nijak nezatíží, skvěle se nanáší, úžasně hydratuje a rychle zklidní. A navíc, a to je pro mě veliké plus: není nutné ji smývat, takže kůže netrpí další procedurou a já to mám bez práce. Nechám masku působit přes noc a ráno je pokožka jemná, hladká, pružná a bez známek podráždění. A balení vydrží dlouho, pro dobrý efekt není nutné nanášet tlusté vrstvy.

Foto: Archiv firmy

Hydratační gelová maska s regeneračním účinkem Mary Kay, 850 Kč (85 g)Foto: Archiv firmy

Slupovací

Redaktorka Karin: Mým nepostradatelným pomocníkem v boji proti černým tečkám je jednoznačně tato černá slupovací maska. Před použitím je zapotřebí obličej na chvíli napařit horkým ručníkem, aby se otevřely póry. Pak už jen stačí masku nanést na postižená místa (já ji používám na celý obličej) a nechat zhruba 20 minut působit. Samotné slupování mě dost baví, stejně jako to, že pleť je vyčištěná ihned po proceduře.

Foto: Archiv firmy

Černá slupovací maska Pilaten, 111 Kč (60 g), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Anti-age

Redaktorka Kateřina: Mým favoritem je tato chladivá gelová maska, která pleť rozjasní a lehce vyhladí. Líbí se mi, že má kompenzovat poškození, které pleti může způsobovat znečištění ve městě, měla by být pro obličej takovou „procházkou lesem“. Obsahuje výtažky z hub, mechu a březovou vodu proti předčasnému stárnutí.

Foto: Archiv firmy

Anti-age osvěžující gelová maska Phyris Forest Mask, 1090 Kč (75 ml), prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Plátýnková

Šéfredaktorka Monika: Miluju plátýnkové masky a jsou nedílnou součástí mé každotýdenní rutiny. Vyzkoušela jsem jich opravdu hodně, ale mým favoritem je určitě tahle s granátovým jablíčkem. Patří mezi levnější, navíc bývá často v různých akcích, takže nemám pocit, že jsem rozhazovačná. A má stárnoucí pleť se vždycky krásně a rychle vzpamatuje, dostane hydrataci a vůbec se po ní cítím prostě skvěle. Experimentuji pořád i s dalšími, ale tohle je nutná výbava mé koupelny.

Foto: Archiv firmy

Hydratační a vyplňující maska Garnier Skin Naturals Hydra Bomb, 50 Kč (1 ks)Foto: Archiv firmy

Hydratační

Redaktorka Pavla: Když jsem byla v létě u kosmetičky, řekla mi, že mám hodně suchou pleť. A doporučila mi tuhle masku. Jsem s ní velmi spokojená a nanáším ji jednou týdně na půl hodinky vždy ráno, než si jdu umýt vlasy. Zároveň mám pocit, že i lehce chladí, nakonec ji smývám žínkou a vlažnou vodou. Mám po ní pocit, že pleť dostala přesně to, co potřebuje. Pak pokračuji s pleťovým krémem.

Foto: Archiv firmy

Hydratační maska Natinuel Hydra Moist, 450 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Ranní maska

Zástupkyně šéfredaktorky Marie: Co se týče používání pleťové masky jednou týdně, jsem občas flink. Ale na tu ranní nedám dopustit. Používám ji každý den po probuzení jako součást rutiny. Je tříminutová, takže zatímco působí, akorát stihnu dát vařit vodu na čaj, vrátit se do koupelny a masku smýt. Bez ohledu na to, jakou jsem měla noc, po masce mám tvář mnohem rozzářenější a hebčí, kolikrát se mi pak ani už nechce nanášet krém (což ale nakonec stejně udělám). Maska čistí a regeneruje, vyživuje, hydratuje a voní krásně po rozmarýnu. Kromě rozmarýnového obsahuje ještě levandulový, konopný a slunečnicový olej.

Foto: Archiv firmy

Pečující a čisticí Ranní maska Havlíkova apotéka, 221 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Zpevňující

Redaktorka Renata: Oblíbila jsem si tuto masku, je zpevňující díky trojímu efektu kyseliny hyaluronové a bakuchiolu, rostlinné alternativě retinolu. Ten v pleti pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu. Fakt je, že po použití mám pocit vypnuté pleti, která je hladká a příjemná na dotek. Líbí se mi také, že má přírodní složení a nestojí příliš peněz.

Foto: Archiv firmy

Zpevňující maska Lavera, 279 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

S jílem

Redaktorka Lucie: Mám smíšenou pleť, proto ráda používám masky, které dokážou zkrotit maz v T-zóně a zmenšit póry na nose, čele a bradě. Nemůže to být ale nějaká extra čisticí maska, protože po ní bych měla pleť vysušenou. A tato maska dělá přesně to, co potřebuji. Obsahuje jíl, který pokožku vyčistí, ale zároveň složky, které pleť hydratují a vyživují, například probiotika a mořské řasy. Maska je bílá, ale když ji začnete nanášet na pleť, mění barvu na modrou. Nechávám působit 10 minut a pak ji opláchnu. A dá se použít 1-2× týdně.

Foto: Archiv firmy

Jílová maska StriVectin, 1112 Kč (95 g)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám