Hlavní obsah

Uberte si roky: Jak na druhou bradu, povadlý krk i dekolt? Mažte až k prsům a vsaďte na noc

Foto: Pavel_dp, Shutterstock.com

Foto: Pavel_dp, Shutterstock.com

Reklama

Obličej nekončí u brady. To je jedna z nejdůležitějších kosmetických pouček, kterou zná asi každý, ale ne každý s tímto poznáním pracuje včas. A pak se stane důležitým tématem druhá brada, povadlý krk i dekolt… Jak si ubrat opticky pár kilo i let jen díky tomu, že se dobře postavíte?

Článek

Hladká vyrýsovaná čelist a přirozeně výrazná brada bez podbradku patří k současnému ideálu krásy. Někdo má tuto oblast pevnou od přírody, jiný si musí k líbivějším rysům dopomoci. A jde to! Jak přesně o oblast krku a dekoltu pečovat z pohledu kosmetičky a odbornice na obličejovou jógu?

1. Skincare až po prsa

Nejen v obličeji, ale i na krku a v dekoltu ztrácí kůže postupně elasticitu kvůli úbytku kolagenu. „Na péči o dekolt přitom ženy často zapomínají. Soustředí se na obličej, možná rozmažou krém ještě na krk, ale níž už se nedostanou. Přitom péče o tyto partie je velmi důležitá. Poměrně rychle totiž stárnou, zejména pokud o ně pravidelně nepečujete,“ vysvětluje Zuzana Kučerová, kosmetička pracující s kozí Kosmetikou Capri.

Přitom si stačí vyhradit několik minut denně a zapojit péči o krk a především o dekolt do běžné kosmetické rutiny. Jednou za měsíc je dobré nechat se ošetřit profesionálně. „Odměnou vám bude zpevnění, prevence ztráty hydratace a mladistvě vyhlazená pokožka,“ dodává kosmetička.

2. Noční péče především

Super tip je podle kosmetičky nechat pracovat účinné látky přes noc. Vašimi nejlepšími kamarádkami by se tak měly stát omlazující noční masky – můžete je aplikovat na obličej, krk i dekolt. Nanášejí se na odlíčenou, čistou pleť a už je pak nemusíte kombinovat s ničím dalším. Ráno po probuzení obličej vyčistěte a pokračujete s denní rutinou.

Jestli si nechcete zrovna dávat masku, vsaďte na sérum. Rozetřete ho od čela až po prsa – a nešetřete! Pak pokračujte s nočním krémem, případně můžete investovat do zpevňujících přípravků určených přímo pro oblast dekoltu a krku. Přes den pak ani tady nezapomínejte používat SPF proti sluníčku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Noční omlazující maska Le Chaton Platine M, 638 Kč (50 ml). Noční maska Havlíkova apotéka Růže damašská, 303 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Liftingový krém na krk StriVectin, 1 390 Kč (50 ml), prodává Aurio. Vyhlazující péče na obličej, krk a dekolt Yves Rocher Filler Végétal, 1 290 Kč (75 ml)Foto: Archiv firem

3. Narovnejte se!

Péči o pleť máte v malíčku. A co dál? Vrásky na krku, druhou bradu a celkově povadlejší kontury se mohou objevovat i kvůli špatnému držení těla a neustálému koukání do mobilu s předkloněnou hlavou. Říká se tomu tech neck a nejde jen o to, že si tak tvoříte vrásky, ale zaděláváte si i na bolesti hlavy a krční páteře, protože hlava je v nepřirozené poloze až příliš často. Správné držení těla je tudíž nutnost, nejen co se týče druhé brady, ale i třeba kvůli tvorbě celulitidy. Možná si myslíte, že se umíte narovnat, ale někdy se vyplatí vyrazit za fyzioterapeutem, který se správným postojem poradí.

4. Obličejová jóga a masáže

Držení těla a péče o pleť nejsou to jediné, co se odráží na vzhledu brady a krku. „Spodní oblast obličeje je zrádná – zvlášť u žen. Podepisuje se na ní nejen věk a gravitace, ale i hormonální změny,“ vysvětluje odbornice na obličejovou jógu Marta Dřímal Ondráčková. A stejně jako se dá posílit povolený zadek nebo stehna, lze také zpevnit obličej. Jak na to? „Zvedněte bradu vzhůru, přitom dávejte pozor, aby zůstala v protažení i šíje. V kombinaci s dlouhým výdechem na hlásku Š si můžete zajistit opětovné zpevnění platysmy – to je onen sval, který povoluje,“ doporučuje odbornice.

„Na celkové vyrýsování spodní čelisti jsou nejúčinnější masáže. Ať už pomocí kamene gua-sha, nebo manuální, kdy kritickou oblast doslova reformujete prsty. Pro maximální efekt je nejdůležitější pravidelnost,“ dodává. Chcete inspiraci, jakými cviky můžete citlivou oblast vyrýsovat? Podívejte se na video, jak na podbradek a povadlé rysy. Existují i metody v rámci plastické chirurgie a estetické dermatologie, ale začít od pravidelné péče, správného postoje těla a cíleného cvičení je ta nejlepší strategie.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Masážní technikou gua-sha (čti kvaša) můžete masírovat krk a dekolt a rozproudit lymfu. Pokožka je pak prokrvenější a je tak možné se zbavit i otokůFoto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Načítám