Hlavní obsah

Satén nepatří jen do ložnice. Buďte sexy jako Ratajkowski, Paris Jackson a Amanda Holden

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne satén, možná si přestavíte především sexy noční košilky, župánky a podobné kousky. Přitom je to velká škoda, protože tenhle materiál je nejen slušivý, ale i příjemný a pohodlný a byla by škoda nosit ho jen v ložnici. Inspirujte se slavnými dámami a dejte šanci saténovým šatům, halence či sukni.

Článek

Satén se vyznačuje lehkostí, jemností, splývavostí a vysokým leskem. To vše z něj dělá sexy látku, která si víc než právem vydobyla výsostné postavení mezi nočním prádlem. Jen málokterá žena se necítí v saténové noční košilce sexy a jen málokterý muž jí odolá.

Ale satén není jen ložnicová záležitost, už před nějakou dobou se prodral mezi výrazné módní trendy a slavné dámy to jen dokazují. S velkou oblibou vyrážejí v saténu do společnosti a na červený koberec, ale nevyhýbají se mu ani v běžném dni. Necháte se inspirovat?

Amanda Holden

Do práce, na obchodní jednání, do divadla, na večeři… Dámská košile v saténovém provedení se hodí jednoduše kamkoli. Chcete-li působit elegantně a sofistikovaně, rozhodně po ní v obchodě sáhněte.

Britská herečka a zpěvačka Amanda Holden je proslulá svým vytříbeným vkusem, a ačkoliv tentokrát zvolila košili v přírodní neutrální barvě, nuda to rozhodně není. O vše se postaral lesk typický pro tento materiál. Zda k halence vynesete kratší koženou sukni nebo třeba pouzdrovku, klasické černé kalhoty anebo i obyčejné džíny, to je jen na vás. Této košili bude slušet všechno, nebo spíš naopak – tahle košile bude slušet čemukoli a komukoli.

Paris Jackson

Zpěvačka, herečka, modelka a dcera krále popu Michaela Jacksona Paris Jackson v módě ráda experimentuje a mnohdy se snaží jít tak trochu proti proudu – a faktem je, že se jí to většinou vyplácí. Tady ale vsadila na střídmost a nebyla to chyba.

Tohle je totiž pro satén asi nejtradičnější střih: ano, tyto šaty opravdu připomínají noční košilku. Říká se jim slip dress a patří k největším módním „vynálezům“ devadesátek. Několik posledních let jsou opět trendy a opravdu už dávno neplatí, že takové kousky patří jen do ložnice. Střih je daný a na vás už je jen výběr barvy (v nabídce jsou snad všechny, na které si jen vzpomenete). A k blížícímu se podzimu odstíny hnědé, jako má Paris Jackson, rozhodně patří.

Emily Ratajkowski

Jednoduchou černou sukni v šatníku nejspíš máte, ale co takhle černou sukni ze saténu? Ta je totiž elegantní, ale zároveň zatraceně sexy. A ani k ní nemusíte volit krátký vršek jako modelka Emily Ratajkowski, která je proslulá tím, že moc ráda ukazuje svoje vypracované bříško.

Velmi sexy bude k sukni vypadat i rolák, svetřík, tílko, ale třeba i mikina. Výsledkem bude dokonalý model, který můžete vynést do práce, na běžné pochůzky po městě, ale klidně i na romantickou večeři nebo do kina.

Načítám