Hlavní obsah

Miluje je královská rodina i Kim Kardashian: Jak nosit perly podle nejnovějších trendů? Vrstvěte je!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozmanitost tvarů, třpytivé měňavé barvy i nadčasovost. To vše v sobě ukrývají perly, které zdobí také nejrůznější šperky. V jejich nejčistší bílé podobě si je oblíbila i královská rodina, jež je nosí po generace, ale i mnohé celebrity. Prozradíme vám, jaké jsou nejnovější trendy.

Článek

Dříve byly perly považovány spíše za retro šperk pro babičky, případně je nosily maximálně nevěsty ve svatební den. Těmto časům však dávno odzvonilo a perly se řadí k oblíbeným šperkům, neboť představují inspiraci přírodou a hodí se k svěžímu modernímu minimalismu.

Perly a slavní

Perlové šperky vyniknou zvláště v kombinaci s kapslovým šatníkem, ale budou ideálním doplňkem i k barevným kostýmkům a šatům. Zářným příkladem byla i samotná zesnulá královna Alžběta II., princezna Catherine či současná královna Camilla, které zdobí perly nejen na formálních společenských akcí.

Inspiraci na perlové doplňky najdete také u dalších slavných tváří. Naposledy všem vyrazila dech podnikatelka a influencerka Kim Kardashian, když dorazila na Met Gala oděná téměř celá do vrstev perel. A vrstvení perlových náhrdelníků je letos skutečně in. Zvolit však můžete samozřejmě decentnější variace nebo dát přednost prstenům a náušnicím, jež si zase oblíbila známá herečka Helen Mirren. Ta jde také s dobou a nebojí se rafinované asymetrie.

Jak nosí perly slavné ženy

Trendy je vrstvení i velké barokní perly

V létě se perly budou v kombinaci s vašimi odhalenými outfity obzvlášť skvěle vyjímat, vyniknou hlavně v dekoltech šatů na opálené pokožce. Současné trendy staví především na půvabu bílých sladkovodních perel a eleganci žlutého zlata, ale v oblibě jsou také barevné perly od krémových a růžových až po fialové i zářivě černé.

Jak už jsme zmínili, hitem bude hlavně vrstvení, kdy můžete nasadit více perlových náhrdelníků nebo je doplnit řetízky s přívěsky. Některé firmy dokonce nabízejí variantu přívěsků s perlou, které lze navléct na zlatý řetízek.

A pokud máte rády opravdu výrazné šperky, určitě se poohlédněte po velkých barokních perlách. Ty nejlépe vyniknou na visacích náušnicích, které sluší vyčesaným drdolům a sepnutým culíkům. U náušnic je také v popředí asymetrie, kdy je každá trochu jiná. Pro takovou příležitost si můžete pořídit klidně i sadu různě barevných malých perliček, které lze střídat.

Jak se starat o perly

Perly jsou přírodního původu a vyžadují speciální péči, aby si co nejdéle zachovaly svůj krásný lesk, podle něhož se hodnotí. Proto je nasazujte ráno až po sprše, líčení, lakování vlasů i stříkání parfému. To vše jim totiž škodí.

V létě je odkládejte při slunění na pláži a koupání v chlorované vodě. Na dovolené jimi raději doplňujte jen večerní outfity. Pokud je nosíte v létě a potíte se, vyleštěte je čas od času suchým jemným hadříkem. Pozor si dávejte při lezení po horách nebo v posilovně, perly jsou křehké a hrozí jim poškrábání.

Trendy šperky s perlou

Načítám