Hlavní obsah

15 šatů, které zakamuflují větší bříško. V zeštíhlující černé, výraznějších barvách i se vzory

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sháníte šaty, ve kterých nebudete muset nervózně zatahovat břicho? Ušetřete si běhání po obchodech a (před)vyberte si z našich módních tipů. Které střihy perfektně zakamuflují plnější střed těla?

Článek

Pojďme si říct, že s partií břicha nebojují jen majitelky plných křivek. Stejnou věc řeší i spousta žen s průměrnou konfekční velikostí a nejčastěji samozřejmě ty, které mají postavu typu jablka. Týká se tohle téma i vás? Pak vězte, že není ostuda sáhnout po stahovacích kalhotkách nebo body – takhle si mimochodem ke štíhlejší siluetě dopomáhají i hvězdy jako Katy Perry nebo JLo. A naším tipem číslo dvě je sáhnout po střizích, jež silnější bříško hravě schovají. Víte, které to jsou?

Šaty, které zakamuflují větší bříško

Pokud máte pocit, že většina šatů jen zdůrazní vaši neoblíbenou partii, saháte po nesprávných modelech. Hlavní zásadou je nevybírat šaty, které jsou ve středu těla úplně hladké. Vhodné je naopak sáhnout po čemkoli, co rovnost látky naruší. Skvěle fungují momentálně velmi módní šaty s nejrůznějšími bočními uzly, které způsobí jemné řasení, Můžete jít ale i jednodušší cestou a vsadit na klasiku, jako jsou zavinovací (i tady je zavazování bokem) střihy nebo ty košilové.

Košilové šaty vám budou lichotit za předpokladu, že budou siluetu jemně kopírovat, nikoli vyloženě obepínat. Velmi důležitý je také jejich pásek. Ten by nikdy neměl být příliš napevno, aby střed těla nelichotivě nepřeřízl. Ideální jsou lehké látkové pásky. Ty si můžete jemně uvázat tak, že zůstane zachována silueta přesýpaček, ale střed těla nebude stažený příliš. Na podobném principu fungují i krátké šaty ve střihu saka, které navíc bývají z pevnějších látek a pyšní se obecně lichotivým véčkovým dekoltem.

Sázkou na jistotu jsou samozřejmě volnější střihy, které nejlépe fungují v kratší délce. Ty se osvědčí zejména „jablíčkovým“ postavám, jež jsou zvyklé sbírat komplimenty za své štíhlé nohy. Pokud vás baví aktuální oversized trend, vyzkoušejte objemnější šaty s elastickým pasem nebo střihy s plnější sukní.

Než se vrhnete na prohlížení šatů, které silnější bříško schovají, doporučíme vám, abyste zbytečně nespoléhaly jen na černou barvu. Se správným střihem si můžete užívat i šaty ve výrazných odstínech. Dobrou taktikou jsou také nejrůznější vzory a potisky. V nich se totiž kdejaký nedostatek ztratí.

Načítám