Hlavní obsah

15 módních kousků, které se vyplatí mít v šatníku. Od džínů přes saka až po svetr na knoflíčky

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud podezřele často pronášíte slova „nemám co na sebe“, nejspíš se problém nevhodně poskládaného šatníku týká i vás. Mělo by v něm být oblečení, které se snadno kombinuje a zároveň odolává trendům. Máme být konkrétnější? Podívejte se na 15 kousků, které se vyplatí vlastnit.

Článek

Ačkoli se o nich mluví jako o must-have (tedy nezbytných) kouscích, v módě žádná dogmata neplatí a je samozřejmě jen na vás, jestli je do svého šatníku pustíte. Pokud jim nicméně řeknete ano, získáte v nich nejen spolehlivé, ale i dlouhodobé spojence. Všechny módní položky, které najdete na našem seznamu, jsou totiž absolutně nadčasové.

Znáte pravidlo 80/20?

Pokud i několikrát týdně zažíváte situace, kdy bezradně stojíte před šatníkem, udělejte si malou revizi a popřemýšlejte, jestli v něm máte dostatek snadno kombinovatelného oblečení. Ve chvíli, kdy skříň plníte primárně trendovými kusy, se totiž může snadno stát, že máte hromadu oblečení, které ale jde jen horko těžko skládat k sobě. Dobrou pomůckou pro funkční šatník je pravidlo 80/20, podle kterého by osmdesát procent vašeho šatníku měly tvořit právě nadčasové kousky. Jen dvacet procent by pak mělo připadnout na sezonní trendy, které se mimochodem skvěle vyplňují ze sekce doplňků, bot, kabelek a drobnějších módních kousků.

Pakliže se vám podaří této harmonie plus minus docílit, získáte šatník, ze kterého budete schopné poskládat celou řadu kombinací, a vaše outfity budou působit současně a moderně. A také luxusně, pokud vyberete kousky v co možná nejlepší kvalitě. Šetřit naopak můžete na sezonních kusech, u kterých víte, že vás za rok dva omrzí nebo jednoduše vyjdou z módy.

15 basic kousků, které se vyplatí mít

Ačkoli mohou mít pro každého trochu jinou podobu, existuje řada základních kousků, které využije naprostá většina žen. Sestavili jsme seznam o patnácti položkách, jenž vám může poukázat na případné mezery v šatníku. Džíny, triko, košile – jdete si odškrtávat?

Načítám