Hlavní obsah

Nejkrásnější bílá trička a jak je vybírat. Vsaďte na lichotivý střih a nespokojte se jen s jedním

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výhoda bílého trička? Nekonfliktnost. Můžete ho spárovat s jakýmkoli módním kouskem, a navíc vám pomůže vnést do spousty outfitů lehkost. Proč byste se neměly spokojit jen s jedním exemplářem a podle čeho vybrat ten správný kousek?

Článek

Bílé tričko je jeden z nejpopulárnějších módních kousků a nutno říct, že oprávněně. Kombinace, do které by se nehodilo, by se hledala opravdu dlouho. Pojďte se na něj podívat blíž a zjistěte, proč není dobré kupovat stále jen jednu a tu samou velikost.

Kousek, který snese všechno

K bílému tričku se nejčastěji přiřazují džíny, tenhle klasický kousek ale využijete i v mnoha komplikovanějších módních skladbách. Sáhnout po něm můžete, když sestavujete outfit z výraznějších barev nebo potisků a také když si hrajete s formálnějšími kousky.

Jestliže například přidáte tričko pod sako, podaří se vám jeho ráz odlehčit a stejně to bude fungovat u sukní. Do bavlněného trička se zkrátka vyplatí jít ve chvíli, kdy nechcete v podobném kousku vypadat příliš seriózně.

Foto: Edward Berthelot - Getty Images.com

Spojení bavlněného trika a denimu je čistě ležérní, z módního hlediska se proto vyplatí přidat sako nebo třeba krátký kabátek. Výhodou bílé varianty je také to, že si rozumí se všemi barvami, včetně těch nejvýraznějšíchFoto: Edward Berthelot - Getty Images.com

Foto: Edward Berthelot - Getty Images.com

S halenkou by obě sestavy vypadaly úplně jinak. Pokud nechcete působit až příliš seriózně, přidejte k sukni bavlněné tričkoFoto: Edward Berthelot - Getty Images.com

Foto: Edward Berthelot - Getty Images.com

Bílé triko zapadne i do outfitů s divokými potisky a vzoryFoto: Edward Berthelot - Getty Images.com

Bílých triček upotřebíte víc

Stylistka Irena Vokrojová potvrzuje, že nejlichotivější trička jsou ta s véčkovým výstřihem. „Výstřih je klíčový zejména u žen s plnějším hrudníkem, které by v tričku ke krku působily zbytečně mohutně,“ vysvětluje stylistka.

Navíc radí nebát se experimentovat a zkoušet rozdílné střihy, materiály, ale i velikosti. „Není tričko jako tričko. Častá chyba je, že si ženy kupují stále dokola jednu a tu samou velikost. Různě padnoucí trička přitom přinesou do šatníku variabilitu,“ radí stylistka s tím, že volnější vršky se vyplatí párovat s užšími spodními díly a ty více na tělo zase se širokými kalhotami nebo sukněmi do áčka.

Z toho vyplývá, že pokud bílé tričko nosíte, nemusíte se zbytečně skromně držet jen jednoho kousku. Do sbírky můžete přidat střihově jiný vršek, který bude vypadat trochu odlišně a oživí vaše outfity.

Spočítejte si cost per wear

V případě tohoto typu triček se nevyplatí za každou cenu lovit ten nejlevnější model. Jde o kousek, který budete pravděpodobně nosit často, a nechcete, aby se změnil už po pátém vyprání.

A jestli budete nad cenovkou váhat, spočítejte si, jak je na tom triko s takzvaným indexem cost per wear. Jde o jednoduchou rovnici, která srovnává cenu produktu s počtem nošení – ten odhadnete ze svých předchozích módních zkušeností. Pořídíte-li si padnoucí triko, jež budete rády (a často) nosit a zároveň vydrží, pak vás jedno nošení vyjde na výrazně nižší částku než úlovek ze slev, který na sebe vezmete párkrát a k nákupu vás motivovala převážně výhodná cena.

Není bavlna jako bavlna…

Na slevách však obecně není nic špatného, naopak. Zapátrejte v nich po klasických kusech, na kterých sezonnost není vidět: a sem bílá trika jednoznačně patří. Před nákupem si vždy dobře osahejte materiál a zkontrolujte vnitřní cedulky. Zelenou dejte bavlně, viskóze, ale také lnu, který je velmi prodyšný.

Nejčastěji se setkáte s bavlnou, která však může mít různou gramáž i kvalitu. „Trika s nižší gramáží jsou prodyšnější, ale mohou prosvítat. Pokud hledáte vršek, který to dělat nebude, vsaďte na pevnější materiál. A máte-li rády střihy, které víc přiléhají k tělu, hledejte ve složení elastan,“ doplňuje stylistka Irena Vokrojová.

Kvalitní bílá trika: Vyberete si?

Pátráte zrovna po novém triku? Projděte si fotogalerii. Potisky a loga šly tentokrát stranou a vybíraly jsme opravdu čistě bílou klasiku, kterou při stylingu využijete nejvíc.

Načítám