Hlavní obsah

Co si na podzim pořizují stylistky? Trenčkoty, kvalitní svetry i ponožky s příměsí kašmíru

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Foto: Edward Berthelot , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají dokonalý přehled o tom, co se nosí, do kterých kousků má smysl investovat i jak je co nejlépe poskládat. A o své tipy se s vámi ochotně podělí. Jste zvědavé, jak vypadají podzimní wish listy zkušených stylistek? Pokračujte ve čtení a pojďte si pro inspiraci.

Článek

Stylistky mají módu v popisu práce a ze svých zkušeností dobře vědí, že se vyplatí být vybíravější a neskočit po každém sezonním trendu. Proto jsme je poprosili, aby sestavily konkrétní módní seznam s pěti klíčovými kousky, které si na podzim plánují pořídit buď ony samy, nebo je doporučují svým klientkám. A ačkoli má každá ze stylistek trochu jinou estetiku, v několika bodech se střetávají.

Barbora Havlíková

Polovina dua Stylecode ví o všech silných trendech, nejvíce ale dokáže ocenit nadčasové kusy, které v šatníku zůstanou roky. „Nejzásadnějším kouskem podzimu je pro mě trenčkot, který se hodí úplně ke všemu a dá se kombinovat jak ležérně, tak i elegantně,“ říká stylistka Barbora Havlíková a dodává, že preferuje delší střihy, které sluší kalhotám, ale i dlouhým sukním a šatům. Stylovou alternativou je pro ni oversize sako, jež nosí jak ke svetru a saténové sukni, tak i k mikině a džínám. Dopustit nedá ani na kašmírové svetry, dobře padnoucí džíny nebo kovbojské boty. Její styl můžete sledovat na instagramovém účtu @barbora.havlikova.

Irena Vokrojová

„Můj šatník je v mnoha ohledech již ustálený,“ vypráví stylistka Irena Vokrojová, kterou můžete sledovat na účtu @outfitmania_cz. „Pokud si něco nového pořídím, jsem velmi náročná na materiály a důležitá je pro mě nadčasovost. Proto je můj podzimní wish list plný kousků, které se mnou budou několik dalších sezon,“ doplňuje. Nejdůležitější je pro ni kvalitní kabát, který si momentálně nechává šít, a slabost má i pro boty – v každé sezoně prý podlehne alespoň jednomu páru. V merku má také vestu a kalhoty v pánském stylu nebo hřejivý kašmírový svetr.

Pavlína Kapicová

O své módní tipy se s vámi podělí i Pavlína Kapicová, která funguje pod značkou Styling Kouč (@stylingkouc). I ona se hodlá porozhlédnout po obleku, který skvěle vypadá vcelku, ale i zvlášť, a také bundě ve stylu bomberu. „Ten je pro mě letos must-have,“ říká stylistka. Baví ji také trend červené barvy, kterou plánuje nosit ve velkém, a co se týče bot, určitě půjde po mokasínech. „Skvěle vypadají jak s džínami, tak i sukní, tam můžete přidat ještě podkolenky nebo vyšší ponožky,“ doporučuje.

Kateřina Danková

Stylistka a druhá polovina Stylecode Kateřina Danková pracuje převážně s osobní klientelou. Dobře ví, které kousky nejlépe fungují v praxi a na co se vyplatí zaměřit. Její práci můžete sledovat na účtu @katerina.dankova a níže najdete módní tipy, jež doporučuje. „Na podzim bych se neobešla bez huňatého svetru ani trenčkotu, který je klasika všech klasik,“ říká stylistka a přidává praktický tip pro milovnice tenisek: „Abych je mohla nosit i v chladnějších dnech, beru si do nich ponožky s příměsí kašmíru, které krásně zahřejí.“

Julia Silajdžić

Její instagramový účet @juliasilaj je plný barev a stejně je na tom její šatník. Stylistka Julia Silajdžić miluje roláky a na podzim se zásobí příjemnými kousky z bambusové viskózy. Na svém wish listu má i šalvějově zelené manšestrové kalhoty, oversize mikinu nebo kotníkové šněrovací boty v šedé barvě.

„Podobné páry jsou podle mě must-have. Budou se hodit ke všemu a zároveň nejsou černé, což outfity v dolní části trochu odlehčí,“ říká stylistka a připomíná, že tělové silonky jsou out. Coby stylovou výměnu svým klientkám nabízí nejen černou klasiku, ale i punčocháče se vzory nebo ty barevné.

Kristýna Hrabalová

Osobní stylistka Kristýna Hrabalová, jejíž tipy můžete sledovat na účtu @kristyna_tvoje_stylistka, je zastánkyní funkčního, praktického šatníku a vědomých nákupů. „Svým klientkám doporučuji vsadit na nadčasovost a investovat do kvalitních kousků, které budou v souladu s jejich osobností a také se jim budou dobře kombinovat,“ vysvětluje. Jejím oblíbeným tipem je sázka na monochromatický outfit, který je vždy šik, a od toho se odvíjí její módní výběr níže.

Načítám