Hlavní obsah

Tělové silonky jsou nemoderní, co ale vybrat místo nich? Průsvitné černé nebo klidně i barevné

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vejdou se sice do poměrně malé krabičky, ale v outfitech hrají až překvapivě velkou roli. A umějí pěkně zamotat hlavu. Jak vybrat správné punčocháče nebo silonky? A jak si stojí „tělovky“, které se stále objevují v našich ulicích?

Článek

Pokud nehodláte odchodit celou zimu v kalhotách, bez punčocháčů se neobejdete. Protože jde ale o téma, které přináší spoustu nejasností, rozhodly jsme se shrnout základní fakta i novinky týkající se trendů.

Jde to i bez tělových silonek

Začneme nejzásadnější radou. Pokud se na punčocháče chcete nebo musíte spolehnout, dívejte se na ně jako na plnohodnotnou součást outfitu a dobře promyslete, který typ se vám právě hodí. Nesnažte se tenhle krok přeskočit nebo to řešit tělovými silonkami! Navzdory všem představám nejsou neviditelné.

Ano, mnoho žen na ně stále nedá dopustit, doporučit vám je ale nemůžeme a to samé vám řeknou i profesionální stylisté. Tělové silonky jsou zkrátka out a věřte, že existuje množství lepších alternativ, do kterých se můžete pustit.

Nejvíc využijete černou

Hledáte silonky, které doplní maximum outfitů? Sáhněte po černých. Možná namítnete, že k některým kompletům budou černé punčocháče působit příliš tvrdě, není ale černá jako černá. Když sáhnete po transparentních, výsledek bude úplně jiný než u pevných, neprůhledných materiálů.

Bát se nemusíte ani jejich spojení s večerními šaty – jak se můžete přesvědčit ve fotogalerii, hvězdy to dělají stejně. Pevnější punčocháče se podle stylistky Pavlíny Kapicové naopak skvěle hodí k těžším materiálům a úpletům, které se nosí právě během podzimu a zimy. „Černé punčocháče v kombinaci se stejně barevnými botami navíc nohu prodlouží a zúží,“ vysvětluje stylistka.

Stylové vzory a barvy

Další variantou jsou průsvitné silonky, které zdobí nějaký drobný vzor. U těch se nemusíte bát, že by působily nemoderně. Podobně jsou na tom i síťované punčocháče, jež v kombinaci se střízlivějšími kousky vypadají opravdu dobře. Setkat se můžete také s punčocháči v odstínech dohněda nebo dobéžova, ty se ovšem musejí vybírat velmi citlivě, aby nepřipomínaly již zmíněné nemoderní tělové silonky.

Ačkoli je černá sázka na jistotu, můžete se odvázat a sáhnout po barevných punčocháčích, které jsou letos vyloženě trendy. „Přehlídky značky Givenchy, Miu Miu nebo Saint Laurent ukázaly, že barevné punčochové kalhoty jsou klíčový kousek sezony,“ říká stylistka Pavlína Kapicová s tím, že dostávají barevný upgrade i v odstínech, jako je námořnická modrá nebo oranžová v tmavším odstínu burnt orange.

Hra s barvami už je samozřejmě vyšší dívčí, a pokud tápete, snažte se barvu punčoch propojit s dalším prvkem outfitu, ať už jsou to boty, nebo přímo šaty. Odstín by měl zkrátka zapadat do vašeho módního konceptu.

Jak oblékat a prát silonky

Závěrem přidáme pár užitečných tipů, které se vám budou při nošení punčochových kalhot hodit. „Při nazouvání bot vždy povytáhněte špičku punčocháčů a nehty na nohou udržujte zastřižené,“ připomíná stylistka. Také doporučuje nosit v zimních botách, kde to jde, přes jemné silonky tenké ponožky, abyste prodloužily jejich životnost.

Při praní je dávejte do pracího sáčku, aby se nezatrhly o další kousky, a nepoužívejte aviváž (dvojnásob to platí u samodržících punčoch kvůli silikonovým páskům). Vyprané punčocháče pak nikdy nesušte v sušičce ani přímo na topení.

Načítám