Hlavní obsah

Jednoduché, ale dokonale šik a praktické: Základní kousky šatníku podle fashion blogerek

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde najdete aktuální trendy a styly i zaručené módní informace? Zkuste sociální sítě a inspirujte se u fashion blogerek. Které klasické kousky mohou skvěle zapadnout do vaší současné garderoby?

Článek

Módní inspiraci můžete čerpat z časopisů, nejlepších módních článků anebo ze sociálních sítí. Co nosí oblíbené módní influencerky a jaké kousky by vám neměly chybět? Přinášíme aktuálně pojaté základní prvky, které mohou tvořit kapslový šatník a ušetří vám ráno drahocenné minuty: nebudete se zdržovat složitým kombinováním!

1. Dlouhý kardigan

Huňatý, tenký, krátký, dlouhý… Kardigan se v šatníku rozhodně neztratí! Je pohodlný, dokáže zakrýt nedokonalosti a hodí se k zimnímu vrstvení. Pořiďte si ho v neutrální barvě a prozkoumejte složení. Když sáhnete po kousku s příměsí vlny, mrazy vám vůbec nebudou vadit. Inspirujte se celočerným outfitem v podání blogerky Alex Fráňové, která zvolila variantu měkkého a huňatého kardiganu. Jak vybrat kardigan podle postavy a jak ho nosit?

Foto: Archiv firem

Zleva: Kardigan H&M, 945 Kč. Kardigan Lindex, 850 KčFoto: Archiv firem

2. Oversized sako

Oversized sako se stalo v módě skoro až synonymem mikiny. Nosí se neformálně a outfitu dodá „cool rozměr“ – a přesně tak to umí blogerka Matka Veronika. Tato milovnice černé barvy si potrpí na pánská saka s velkými rameny a volným střihem, které její štíhlé a vysoké postavě neskutečně lichotí. A tady ho sladila i s kalhotami a doplnila tričkem s nápisem. Volba odstínu je samozřejmě jen na vás!

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako Noisy May, 903 Kč, prodává Zoot. Sako Answear Lab, 2 099 KčFoto: Archiv firem

3. Úpletové šaty

Jaro je sice skoro za rohem, ale ještě nějakou chvilku nás bude natahovat. A zima se jen tak nevzdává! Jak být v teple a zároveň elegantní? Odpovědí jsou pletené šaty. Takhle je nosí blogerka Veronika Franková. Trendy nejsou jen upnutější kousky do do půlky stehen, ale i volné modely v maxidélce. Můžete je ozdobit páskem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty Morgan, 1 849 Kč, prodává Modivo. Edited, 1 749 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

4. Bílá košile

Bílá košile do kanceláře, ale i k vodopádu… Chystáte se na zimní dovolenou v teplých krajích? V prodlouženém střihu a ve lnu či v bavlně vám bílá košile poslouží skvěle jako velice příjemná a stylová ochrana proti slunci. Tak jako blogerce Alex Sedláčkové, která je aktuálně na Bali. Ale ani u nás není nic ztraceno: navrstvěte pod bílou košili tenký rolák – vypadá to skvěle!

Foto: Archiv firem

Zleva: Košile Lindex, 999 Kč. Košile Villa, 1 039 KčFoto: Archiv firem

5. Světlé džíny

Modré džíny jsou passé! Také máte pocit, že vidíte všude jen krémové nohavice? Když se budete při tvorbě outfitu držet pojetí tón v tónu, máte na světě sofistikovanou kombinaci, která vám navíc dodá šmrnc: světlé barvy omlazují. Pořiďte si džíny ve střihu, který vám nejvíce lichotí. Pokud se chcete držet trendů jako Karolína Mališová, blogerka a česká Miss Earth 2015, sáhněte po rozšířených nohavicích!

Foto: Archiv firem

Zleva: Only, 903 Kč, prodává About You. Kalhoty Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

6. Malé černé

Malé černé šaty jsou povinná výbava každé ženy. Kousky, které jsou víc zdobené, nebo třeba modely s peřím, jako má na sobě německá blogerka Caroline Daur, jsou jako dělané na honosnější večírky. Pokud mají střízlivější střih, unosíte je klidně i do práce nebo na večerní drink s kamarádkami. Jak vybrat večírkové šaty podle postavy?

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty Reserved, 629 Kč. Šaty Mango, 2 299 KčFoto: Archiv firem

7. Cigaretové kalhoty

Minimalistický styl, ale v žádném případě ne obyčejný. Blogerka Audrey Coyne vyniká vytříbeným vkusem a uměním kombinovat jednoduché a základní kousky s vkusem. Důkazem je její jednoduchá kombinace cigaretových kalhotlehké halenky. Právě kontrast kalhot v pánském stylu a romantické halenky je to, co dodá outfitu na zajímavosti.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kalhoty Massimo Dutti, 1 595 Kč. Kalhoty s.Oliver, 2 499 KčFoto: Archiv firem

8. Tričko s potiskem

Mixujte kontrastní styly! Třeba tak, jako to umí například blogerka Veronika. Hravé triko, které perfektně „shodí“ elegantní sukni. Pořiďte si potisk či nápis na tričku takový, jaký je blízký vaší duši, ať už to je třeba The Rolling Stones, anebo Barbie, a noste ho k saténové sukni nebo cigaretovým kalhotám.

Foto: Archiv firem

Zleva: Triko Stradivarius, 449 Kč. Moje Bohéma, 449 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám