Hlavní obsah

Zapomeňte na chytré hodinky. Trendy jsou klasické a v mini provedení. Inspirujte se u módních ikon

Foto: GettyImages.com

Foto: GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co nosí na zápěstích slavné ženy? Neřešíme náramky, ale v centru pozornosti jsou dnes hodinky. Které modely stojí v čele trendů a jaké nosí princezna Kate nebo populární fashion influencerky? Pst! Malé hodinky vedou…

Článek

Hodinky jsou doplněk, který může být velmi módní i praktický. A to je spojení, které příliš často v rámci módy nenajdete. I když chytré hodinky na ty nechytré útočí, některé ženy se jimi nenechaly zlákat, nebo alespoň ne úplně. Jenže kvůli technologickému pokroku máme pocit, že klasické hodinky se příliš neřeší. Tomu je alespoň pro tentokrát konec. Jaké jim vládnou trendy? Inspirujte se ve fotogalerii!

Kolik je hodin?

Troufáme si říct, že pokud jde o hodinky, svět se dělí na lidi, kteří si nedokážou představit, že by bez nich vyšli z domu, kdežto jiní je na ruce ani nikdy neměli. Chytré hodinky, jež vám měří kroky, spálené kalorie nebo vám dokážou zhodnotit kvalitu spánku, dnes vynecháme, i když jde o velmi oblíbenou záležitost. Co se módnosti týče, nikdy totiž nedosáhnou takové úrovně jako klasické hodinky s tikajícím ciferníkem (i když i u chytrých hodinek si můžete nastavit zvuk tikání).

Hodinky jako náramek

Jaké modely nyní letí? Je to asi 10 let, kdy byly v módě co největší ciferníky a mohutné kovové řetízky střídaly subtilní uzoučké hodinky. Teď se karta pomalu obrací a vedou hodinky v náramkovém stylu. Jsou jemnější a na ruce vypadají velmi pěkně, o to víc, pokud je sladíte s několika různými náramky. To můžete odkoukat třeba u světoznámé fashion blogerky Leonie Hanne nebo modelky Belly Hadid. Také vedou kovové řemínky oproti těm koženým - důvodem bude asi fakt, že více evokují šperk.

Mrkněte na inspiraci na hodinky podle VIP žen:

Hodinková pravidla

  • Nemůžete se rozhodnout, zda stříbro, nebo zlato? Zvolte hodinky v tlumenější rose gold či kombinaci obou kovů. Dávno se totiž nemusíte držet pravidla jedné barvy doplňků. Naopak - experimentujte s nimi!
  • Hodinky jsou každodenní záležitostí a doplní jakýkoli outfit. Pokud tedy nepreferujete mohutné, ty se nehodí třeba k večerním šatům - k těm se hodí jemné, které připomínají šperk.
  • Jste sportovnější typ? Volte kulatý ciferník. Naopak ten hranatý evokuje elegantnější styl.
  • Vybírejte je s rozmyslem a nebojte se do nich investovat. Můžou se stát doplňkem, který vás bude provázet celý život, a to je na nich to pěkné.

Načítám