Hlavní obsah

Vlasové trendy? Nosí se kudrny, ofiny a mikáda: Okoukejte novinky od kadeřníků roku 2023

Foto: HDA 2023 - Jan Rigó, Daniel Pašek

Foto: HDA 2023 - Jan Rigó, Daniel Pašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo je vlasovým králem pro rok 2023 a kdo jsou další ocenění v soutěži Kadeřník roku? Hlavním vítězem je Jan Balcařík, který si ze sobotního galavečera v pražském Fóru Karlín odnesl ocenění za nejlepšího kadeřníka roku. Podívejte se na všechny oceněné střihy, barvy i avantgardní účesy.

Článek

Podzimní soboty se nesou v duchu StarDance, takže vám možná uniklo, že se o víkendu rozdávaly kadeřničtí Oscaři. V sobotu 11. 11. proběhl galavečer ve Fóru Karlín, kde byli vyhlášeni vítězové soutěže Kadeřník roku 2023. Odborná a novinářská porota vybrala 25 kadeřníků a kadeřnic, kteří soutěžili ve 13 kategoriích. Vrcholem bylo vyhlášení hlavní ceny, o kterou se utkali soutěžící z kategorie Dámský a pánský komerční účes.

Kadeřník roku

Celkovým vítězem se stal kadeřník Jan Balcařík, jeden z majitelů pražského salonu Niche, který je držitelem tohoto ocenění už z roku 2013. Ke stříhání se dostal vlastně náhodou – přestala ho bavit truhlařina a on v sobě objevil vášeň pro vlasy. Jeho vlasová kolekce se jmenuje Origin. Jedním z jeho čtyř modelů byl hudebník NobodyListen a za černobílými fotkami stojí fotograf Benedikt Renč.

„Přestože jsem vyhrál cenu Kadeřníka roku s pánskou kolekcí, mezi mé klientky patří i dámy,“ říká Jan Balcařík. „Starám se o vlasy například Daniele Peštové, která se svěřuje do mé péče už přibližně třináct let. Pracujeme na tvorbě trendů, které vymýšlíme přímo na míru. Ty slouží jako skvělá inspirace, ale vždy by měly být nositelné a podtrhovat vaši osobnost,“ říká oceněný kadeřník.

Foto: HDA 2023

Vítězové HDA 2023, Jan Balcařík je pátý zpravaFoto: HDA 2023

V porotě usedlo 11 expertů, přičemž jen šest bylo z České republiky. O vítězích z 25 nominovaných rozhodoval kadeřník Michal Zapoměl, kadeřnice Jana Burdová, stylistka Lenka Kermes, modelka Katka Sokolová a kadeřník Jan Špilar. Cenu tisku pro Česko a Slovensko měla na starosti novinářská porota složená z lifestylových magazínů. Celým večerem prováděli Jitka Čvančarová a Roman Tomeš.

Kadeřnické klání se odehrává každé dva roky: „Čeští a slovenští kadeřníci patří svými kadeřnickými pracemi ke špičce a obstojí i ve srovnání s ostatními soutěžemi HairDressing Awards, pořádanými Schwarzkopf Professional na celém světě. Naši kadeřníci jsou trendoví a také trendy vytvářejí,“ říká Martina Slámová z firmy Schwarzkopf Professional, sponzora a organizátora soutěže.

Trendy vlasy 2023

Podívejte se do fotogalerie na práci kadeřníků, kteří se zúčastnili kadeřnického klání a získali ocenění v jednotlivých kategoriích. Čekají vás trendy účesy dámské i pánské, dechberoucí objem, přírodní kudrliny, oslnivé vlny udělané krepovačkou i kulmou zároveň, ofiny, krátké sestřihy, nadčasové mikádo i avantgardní podívaná.

Tyhle střihy vyhrály na Hairdressing Awards 2023

Vítězové Czech & Slovak Hairdressing Awards 2023

· Objev roku – Sofie Adámková Bomton (Praha)

· Dámský komerční účes Praha - Jan Rigó, Toni & Guy (Praha)

· Dámský komerční účes Čechy – Lucie Maříková, Hair Salon R.T. (Plzeň)

· Dámský komerční účes Morava – Marcela Blechová, Salon Top (Třebíč)

· Dámský komerční účes Slovensko – Lenka Szántóová, Salon krásy Centrum Rose (Nové Zámky)

· Pánský komerční účes – Jan Balcařík, Niche (Praha)

· Avantgarda – Romana Topinková, Hair Salon R.T. (Plzeň)

· Kolorista roku – Jan Hlaváček, Hairthusiast (Praha)

· Cena tisku ČR – Daniel Pašek, The Trim (Praha)

· Cena tisku SR – Miroslava Kulová – Vlasové Štúdio Marilyn (Spišská Nová Ves)

· Cena veřejnosti ČR– Radek Dundáček, Bomton (Praha)

· Cena veřejnosti SR – Richard Čonka, Hair Salon Riccardo (Lučenec)

· Tým roku – Bomton

Související témata:
Kadeřník roku

Načítám