Hlavní obsah

Krásné dekorace do skla: Vyrobíte je za pět minut!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Jsou vděčné, svěží, a hlavně si je můžete vyrobit kdykoli. Dekorace do skleněných váz, misek či skleniček navíc připravíte za pár minut a efektně ozdobí každý interiér.

Článek

Máte doma nevyužité skleněné vázy, misky či luxusní skleničky na sekt? Pak je vyndejte, naleštěte a ozdobte třeba živými i umělými květy či kamínky. Můžete si také při jarní procházce přírodou nasbírat s dětmi pár oblázků, šišek, trochu kůry i mechu a naaranžovat je jako dekoraci. Přisypat lze i nějakou mušličku z loňské či letošní dovolené nebo vložte do skla světelné řetězy, které vyniknou obzvláště při romantickém večeru. Tady je naše dnešní inspirace.

Věčná dekorace

Do vázy můžete vložit prakticky cokoli. V první dekoraci jsme se zaměřili na její trvalost, a proto jsme zvolili vše, co jsme našli v přírodě, a přidali ještě umělé květy třešní. Pokud byste vložili ovšem živé květy, je potřeba do vázy dolít také trochu vody.

Foto: Tomáš Rubín

Díky umělým květům vám tato dekorace ozdobí parapet či polici opravdu na dlouhoFoto: Tomáš Rubín

Třpytivé svícny

Některé sváteční skleničky se v domácnostech tak často nevyužívají, a proto je klidně můžete nyní ozdobit třeba na romantickou večeři pro svého partnera. Stačí do skleniček nasypat dekorační třpytivé kamínky, které se dají sehnat v některých textilních galanteriích či hobby marketech, a zasadit do nich čajovou svíčku. A romantická atmosféra je hned na světě!

Foto: Tomáš Rubín

Vytvořte si doma hezkou večerní atmosféruFoto: Tomáš Rubín

Orchidej v písku

Už se vám někdy stalo, že se vám třeba ulomila větvička s květy orchideje v květináči a vy jste ji dávali jen tak do skleničky s vodou? Můžete je například nazdobit barevným dekoračním pískem do kulaté vázy. Pod něj však schovejte kousek aranžovací hmoty napuštěné vodou, aby vám květy co nejdéle vydržely.

Foto: Tomáš Rubín

Aranžovací písek zakupte v hobby obchoduFoto: Tomáš Rubín

Osvětlená kytice

Pokud vlastníte větší širokou vázu, můžete si vytvořit i tuto světelnou dekoraci. Stačí do jedné vázy vložit zavařovací sklenici od okurek a do ní dát vodu pro živou kytici. Prostor mezi oběma skleněnými nádobami pak vyplňte umělými kvítky a světelným řetězem na baterky.

Foto: Tomáš Rubín

Světýlka v kombinaci s živými květy? Proč neFoto: Tomáš Rubín

Žárovka místo vázičky

V domácích potřebách můžete narazit i na takovéto skvosty. Zkrátka pár kvítků v zavěšené žárovce z barevného skla ozdobí krásně terasu či balkon. Do této vázičky vám budou stačit kytičky ze zahrádky i z louky.

Foto: Tomáš Rubín

Závěsnou dekoraci můžete mít uvnitř i venkuFoto: Tomáš Rubín

Zavěsit lze nejen žárovku, ale třeba i bábovkovou formu či keramickou konvičku.

Reklama

Načítám