Hlavní obsah

Svatební dekorace, kterou zvládnete sami: Květinový dort

 

Reklama

Přípravy na svatbu jsou v plném proudu a vy sháníte zajímavou inspiraci, jak vyzdobit třeba stůl na hostinu? Můžete to zkusit klidně sami. Ukážeme vám netradiční dekoraci v podobě květinového dortu!

Článek

Mezi trendy poslední doby patří zdobit svatební dorty živými květy. My jsme se jimi inspirovali a svatební dort jsme pojali zcela jinak – vytvořili jsme ho pouze z živých květin. Nenahradí sice tradiční zákusek, ale rozhodně ho využijete jako krásnou dekoraci na stůl či bar. Pochopitelně se hodí rovněž i na narozeninovou oslavu či grilovací party na zahradě.

Budete potřebovat dvoupatrový či třípatrový etažér, který využijete většinou jen o Vánocích na cukroví, aranžérskou hmotu, tu zakoupíte v květinářství či hobbymarketech, zahradnické nůžky a živé květiny. Jejich výběr záleží na vašem vkusu a zvoleném stylu svatby. Pak už jen sledujte naše video – snadná výroba luxusního květinového dortu je tam zachycena krok za krokem.

A jak docílit, aby květinové aranžmá vydrželo co nejdéle voňavé a svěží? Můžete přidat do vody, kam namočíte aranžovací hmotu, výživu pro rostliny, ukládat dort na noc do chladna nebo zakoupit speciální sprej pro zvýšení trvanlivosti řezaných květin, který dekoraci zafixuje.

Podobně jednoduše můžete vyrobit úžasný a efektní svatební dort zdobený živými květinami. A víte, proč je lepší mít rovnou dvě svatební kytice?

Reklama

Načítám