Hlavní obsah

Krásné jarní dekorace na stůl, na dveře i na balkon? Využijte formy na pečení! Tipy a inspirace v galerii

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kdy začít s jarní výzdobou? Možná počkáte do prvního jarního dne, či dokonce až do Velikonoc. Anebo se pustíte do dekorací hned počátkem března a na svátky pak vše ještě víc zkrášlíte? Je to jen na vás. Inspirujte se ve fotogalerii, jak přitom upotřebit staré a neužívané pečicí formy. Nemusíte nic vymýšlet a máte vystaráno.

Článek

Chystáte se na jaro? Sázet květiny do truhlíků a květináčů není nic neobvyklého. Ovšem co když truhlíky nahradíte formou na biskupský chlebíček a květináče formou na bábovku? Je to jednoduché, a pokud máte v kuchyni či v komoře nějaký vyřazený nebo nepoužívaný kus, můžete mu tak dát nový život.

Jarní venkovní výzdoba i tipy do bytu

Využít můžete také formu na dort, zapékací misky na crème brûlée anebo postarší plech na muffiny. Snadno z nich vykouzlíte pěkné a neobvyklé jarní dekorace, které ozdobí stůl, balkon, terasu i parapet, například jako jarní věnec, originální květináč, miniaturní skalka, stylový truhlík a svěží jarní svícen.

Nejste žádní velcí zahradníci a živých dekorací se trochu bojíte? Klidně si vezměte na pomoc umělé květy či trvanlivé přírodniny, které vydrží i „hrubší zacházení“. Jak upcyklovat, tedy dát druhou šanci starým nebo neoblíbeným formám a dalším kouskům nádobí? Tipy a inspiraci najdete ve fotogalerii:

Kdy jsou Velikonoce 2024

Podle křesťanského kalendáře vychází vždy na první neděli po prvním jarním úplňku. Pokud úplněk vyjde na neděli, Velikonoce se slaví neděli následující.

  • Popeleční středa – 14. února 2024
  • Svatý týden – 24. března až 1. dubna 2024
  • Velký pátek – 29. března 2024
  • Velikonoční neděle – 31. března 2024
  • Velikonoční pondělí – 1. dubna 2024

Rozmýšlíte a pomalu hledáte inspiraci na Velikonoce? Podívejte se, jak vyrobit velikonoční věnec z peříček a ze skořápek krok za krokem. Anebo zkuste jednoduchý, roztomilý jarní věnec ve tvaru ovečky podle podrobného fotopostupu.

Reklama