Hlavní obsah

Pět dekorací s mušlemi: Vyrobíte si svícen, zvonkohru nebo věnec na dveře?

Foto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Reklama

Jste vášniví sběrači mušlí a vozíte si je každoročně od moře na památku? Nenechte je uložené jen tak v krabici – ozdobte jimi interiér. Poradíme vám, jak vyrobit půvabné mušlové dekorace.

Článek

Už jste se od moře vrátili a krásné mušle máte? Můžete se rovnou pustit do práce. Vy, kteří se k mořským břehům teprve chystáte, se našimi nápady nechte inspirovat, abyste věděli, kolik mušlí budete potřebovat. A pozor, nasbírat si můžete klidně i děravé či poškozené kousky – využijete je také. A jestli letos nikam nejedete a chcete si mořskou atmosféru vyrobit alespoň doma, jděte si balíček mušliček koupit.

Pak už si jen vyberte z následujících tipů – ozdobí vaše poličky, fotky z cest, poslouží jako šperkovnice či zvonkohra do okna nebo klidně na terasu.

Šperkovnice

Připravte si jakoukoli krabičku s víčkem, silné lepidlo a hromadu mušlí včetně úlomků. Krabičku pak už jen natřete a klaďte na ni jednu mušli vedle druhé. Mezery vyplňte drobnými kousíčky – můžete je navíc posypat jemným pískem pro lepší efekt.

Foto: Pavla Drlíková

Praktická dekorace se hodí i jako milý dárekFoto: Pavla Drlíková

Foto: Pavla Drlíková

Krabička s mušlemi skvěle schová různé drobnosti, jako jsou například šperkyFoto: Pavla Drlíková

Zvonkohra

Na zvonkohru se báječně hodí mušličky s dírkou. Budete jich potřebovat ovšem minimálně dvacet, abyste vytvořili čtyři až pět navázaných provázků. Dospod každého umístěte nejtěžší mušli jako závaží. Provázky upevněte k silnějšímu klacíku a zavěste na terasu či do okna.

Foto: Pavla Drlíková

Průvan či větřík mušle rozhoupe, ony pak cinkají o sebe a jemný zvuk vám bude připomínat krásné chvíle u mořeFoto: Pavla Drlíková

Rámeček

Chcete svoje vzpomínky na dovolenou uchovat opravdu stylově? Ozdobte si fotorámeček. I zde budete potřebovat pevné lepidlo a k dekoraci klidně použijte nejen mušličky, ale i drobné zlatavé kamínky, perličky či třpytky.

Foto: Pavla Drlíková

Rámeček skvěle využijete na fotky od moře. Příjemnou dobu odpočinku vám budou připomínat jak nasbírané mušle, kterými ho okrášlíte, tak i půvabné snímkyFoto: Pavla Drlíková

Mořský věnec

Střídáte dekorační věnce na vstupních dveřích podle ročních období či příležitostí? Zavěste na ně tedy krásný mušlový věnec – mušle stačí k základu přilepit tavnou pistolí a originální ozdoba je hotová.

Foto: Pavla Drlíková

Hodí se nejen na dveře, ale také jako dekorace do interiéru, třeba do dětského pokoje – možná s vámi bydlí malý pirát nebo mořská vílaFoto: Pavla Drlíková

Svícen

Velmi efektní a přitom tak jednoduchý na výrobu! Skleněný svícen vytvoříte z velké dózy a menší skleničky, která se vejde dovnitř. Malou sklenku se svíčkou upevněte pískem či drobnými kamínky, které nasypete okolo, a mezeru mezi sklenicemi vyplňte mušlemi – a máte hotovo.

Foto: Pavla Drlíková

Svícen zpříjemní atmosféru nejen doma, ale i na zahradě. Při večerním posezení s přáteli se určitě stane romantickou dominantou stoluFoto: Pavla Drlíková

Také sbíráte rádi mušle?

Reklama

Načítám