Hlavní obsah
2,8
(160)
Foto: Julia Sudnitskaya, Shutterstock.com

Foto: Julia Sudnitskaya, Shutterstock.com

Dýně je přímo nabitá cennými minerály a vitaminy, které je v období redukčního režimu důležité zodpovědně doplňovat. Přestože tahle polévka má jen minimum kalorií, překvapí vás svou sytostí.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks dýně hokaido
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička chilli
  • 500 ml zeleninového vývaru
Článek

Postup

01.

Dýni nakrájejte na kostky, v míse smíchejte se lžící olivového oleje, solí, pepřem a stroužky česneku. Poté kostky naskládejte na plech na pečicí papír a nechte péct zhruba 25 minut na 180 °C.

02.

V kastrolu orestujte cibulku na trošce oleje, přidejte pečenou dýni a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 15 minut. Nakonec vše rozmixujte a dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli.

Jaký je váš oblíbený recept na dýňovou polévku?

Související témata:

Načítám