Hlavní obsah
3,0
(5)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Vychutnejte si sytou zimní polévku, zahřejte se a dodejte rodině energii v podobě pastinákového krému. Je skvělý k obědu i večeři.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g pastináku
  • 1 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 6 g pepře barevného mletého
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Pastináky a bramboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozehřejte olej a pastinák restujte, dokud nebude opečený.

02.

Do hrnce přidejte česnek a ještě chvilku restujte. Nakonec vsypte brambory, zalijte vývarem, přidejte drcený kmín, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne – asi 20 minut.

03.

Polévku rozmixujte dohladka, dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Rozdělte do misek a ozdobte zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Máte rádi krémové polévky?

Související témata:

Načítám