Hlavní obsah
2,7
(16)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cukroví může lahodit nejen vašim chuťovým buňkám, ale také oku! Příkladem jsou tyto krémové kytičky, které se budou na vánočním stole vyjímat.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Těsto
  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 125 g cukru moučka
  • 1 ks žloutků
  • 2 lžíce kakaa
Krém
  • 300 ml mléka
  • 60 g vanilkového pudinkového prášku
  • 100 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 50 ml rumu
Na slepení
  • 60 g marmelády
Článek

Postup

01.

Suroviny na těsto smíchejte a společně vypracujte. Lepší je nechat vše pak 2 hodiny odpočinout v lednici. Pokud chcete květy tmavé (jako my), obarvěte je ještě kakaem.

02.

Z připraveného těsta vyválejte plát slabší než 0,5 cm a vykrajujte hvězdičky. Polovinu hvězd pečte na plechu s pečicím papírem, druhou polovinu naskládejte do menších košíčků. Pečte dozlatova při 170 stupních.

03.

Jak na krém? Pudink uvařte v uvedeném množství mléka spolu s cukrem. Nechte vychladnout, pak ho vyšlehejte s máslem a rumem. Hvězdičky k sobě lepte marmeládou a plňte je krémem. Pokud vaše děti milují cukrové perličky, využijete i ty.

A když zrovna nejsou Vánoce ale stejně vás honí mlsná na krémový dezert, upečte si ořechové řezy s mandarinkami.

Reklama

Související témata:

Načítám