Hlavní obsah
3,0
(112)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Když se řekne těstoviny, většina lidí si doplní přívlastek italské. Už jste ale slyšeli o těstovinách amerických? My ano. A jedná se třeba právě o tento recept na úžasně krémové těstoviny z jednoho hrnce, které jsou našim středoevropským chutím víc než blízké.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 70 ml bílého suchého vína
  • 175 g žampionů
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 400 g penne
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Kuřecí maso nakrájejte na drobné kousky velikosti sousta a promíchejte s majoránkou, solí a pepřem. Na dně velké hluboké pánve (čím větší plocha dna, tím lépe) maso na troše oleje orestujte do zlatova. Vyjměte z pánve a ve výpeku nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte utřený česnek, nechte ho rozvonět a podlijte bílým vínem. Zhruba 5 minut provařte, dokud se tekutina nezačne redukovat. Mezitím nakrájejte žampiony na plátky.

02.

Do cibulové směsi přidejte připravené žampiony a za častého míchání je nechte asi 5 minut opékat. Vraťte zpět maso, přilijte vývar a smetanu, osolte a opepřete. Přiveďte směs k mírnému varu a vsypte syrové těstoviny. Ty by měly být v kapalině asi ze 2/3 ponořené. Za občasného promíchání vařte asi 15 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Perfektně do sebe natáhnou všechny chutě a zároveň omáčku zahustí. Podávejte posypané parmazánem.

Náš tip: Pokud chcete recept kaloricky trochu odlehčit, místo smetany použijte 350 ml kondenzovaného neslazeného mléka a 150 ml polotučného mléka.

Vyzkoušíte tenhle kotlíkový recept taky?

Reklama

Načítám