Hlavní obsah

Večeře za půl hodiny? Kuře s božskou omáčkou a těstovinami

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani nedostatek času není výmluvou pro to, abyste se odbývali polotovary nebo fast foodem. Pusťte se s námi do kuřete v krémové rajčatovo-sýrové omáčce a máte hotovo do půl hodiny i s přílohou a umytím nádobí!

Článek

Také máte vždycky lepší pocit, když i přes časový pres uvaříte rodině z poctivých surovin teplé jídlo? I to navíc hravě zvládnete do půl hodiny včetně omáčky a přílohy. Za nás to dneska bude kuře ve smetanové rajčatové omáčce se sýrem. Je krásně hustá a krémová a s čerstvě uvařenými těstovinami prostě božská!

Kuře v sýrové rajčatové omáčce

Na 4 porce potřebujete: olivový olej, 600 g kuřecích prsou, sůl, pepř, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, chilli vločky, 500 ml passaty (pasírovaných rajčat), lžičku provensálských bylinek, 180 ml šlehačky (pro lehčí verzi dejte smetanu na vaření), 100 g sýra (gouda, eidam, mozzarella), ¼ hrnku parmezánu (nebo sýra Gran Moravia či Grana Padano), hrst čerstvé bazalky

Postup: Maso rozdělte na 4 tenčí plátky, osolte a opepřete a 3–5 minut z každé strany na asi 2 lžících oleje dozlatova opečte. Vyndejte z pánve a na výpeku nechte změknout najemno pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a případně trochu chilli a po několika vteřinách zalijte rajčaty. Osolte, opepřete a ochuťte bylinkami a alespoň 5 minut povařte. Omáčku pak můžete ještě tyčovým mixérem rozmixovat, aby byla hladší. Vmíchejte smetanu, zahřejte a přidejte i nastrouhaný sýr (já tentokrát dala klasický eidam) a na závěr kuře. Nechte ještě chvíli prohřát a podávejte posypané parmezánem a nasekanou bazalkou.

Já kuře podávala s těstovinami, které si hravě uvaříte, než připravíte omáčku. Pro otrlejší strávníky ještě můžete připravit chilli olej – sušené chilli vločky jednoduše pár hodin předem smíchejte s trochou olivového oleje. Takto připravený olejíček vám vydrží minimálně týden (a je čím dál pálivější :-)).

Co vaříte, když máte chuť na teplou večeři, ale zároveň vás trochu tlačí čas?

Reklama

Načítám